Η Μισέλ Ομπάμα τα τελευταία οκτώ χρόνια ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει προσπαθήσει να μείνει μακριά από την πολιτική πόλωση της Ουάσιγκτον. Ομως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει ενεργά μέρος στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, θέλοντας να συνεισφέρει σε αυτήν την ευρεία δημοφιλία της – κάτι που φαίνεται να λείπει από την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Βιρτζίνια την Παρασκευή, η Μισέλ Ομπάμα θα προτρέψει τους ψηφοφόρους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους έως τις 17 Οκτωβρίου, οπότε είναι και η διορία. Πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της Μισέλ στο πλευρό της Χίλαρι και όπως λένε πηγές στο Δημοκρατικό Κόμμα θα ακολουθήσουν και άλλες.

Η Ομπάμα εμπλέκεται στην προεκλογική εκστρατεία και η κίνηση αυτή αναδεικνύει τη μεταμόρφωσή της από σύζυγο πολιτικού σε μια δημόσια φιγούρα, έναν ρόλο που αποδέχεται άνετα στη δεύτερη θητεία του προέδρου Ομπάμα.

Στόχος της, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, είναι να ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους σε σημαντικές για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου πολιτείες και ιδιαίτερα νεαρά άτομα και Αφροαμερικανούς να εγγραφούν και να ψηφίσουν. Η Μισέλ Ομπάμα έκανε μια πρόβα του νέου της ρόλου τον Ιούλιο στην ομιλία της στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος. Εκεί παρουσίασε τη Χίλαρι Κλίντον ως μια πολιτικό άξια εμπιστοσύνης να συνεχίσει την πολιτική κληρονομιά του Μπαράκ Ομπάμα. Ηταν ταυτόχρονα και μια έντονη καταγγελία του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο δεν ανέφερε ονομαστικά, καθώς σχολίασε αρνητικά το κεντρικό του σύνθημα και τον περιέγραψε ως κυνικό που θεωρεί ως πιο μεγάλη πρόκληση τις αναρτήσεις του των 140 χαρακτήρων στο twitter.

Η σύζυγος του αμερικανού προέδρου δεν είχε ενθουσιαστεί όταν ο Μπαράκ Ομπάμα τής είχε ανακοινώσει ότι θα ασχοληθεί με την πολιτική και μάλιστα είναι γνωστό ότι είχε προσπαθήσει να τον αποτρέψει. Οι δημόσιες εμφανίσεις της σε πολιτικές εκδηλώσεις στη διάρκεια των τελευταίων οκτώ ετών είναι περιορισμένες. Αυτό είναι κάτι που, σύμφωνα με τους συμβούλους της Κλίντον, κάνουν το μήνυμα της Μισέλ πολύ πιο αποτελεσματικό καθώς μάλιστα τα ποσοστά δημοτικότητάς της ήταν τον Ιούλιο 58%.

Η Χίλαρι και η Μισέλ είχαν έρθει σε αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008, όμως πλέον ο στόχος τους είναι κοινός. Η Πρώτη Κυρία χρησιμοποιεί ιδιαίτερα τα social media προκειμένου να βρίσκεται σε επαφή με τους ψηφοφόρους που έστειλαν τον σύζυγό της στον Λευκό Οίκο – τους νέους ψηφοφόρους, τις μειοψηφίες και τις ανύπαντρες γυναίκες. Σε αυτούς θα απευθυνθεί και τώρα εκ μέρους της Χίλαρι Κλίντον.