H Mercedes-Benz – σε συνεργασία με την AMG – αναμένεται να παρουσιάσει στην επικείμενη έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι τη νέα GLC 43 4MATIC Coupe. Το γερμανικό μοντέλο αποτελεί το απαύγασμα της συγκεκριμένης έκδοση, με επιδόσεις που θα παραπέμπουν σε super car! Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και το σημείο που το διαφοροποιεί από τα «απλά» αδελφάκια ο βελτιωμένος 3λιτρος V6 twin turbo κινητήρας των 367 «αγωνιστικών» ίππων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ροπή αγγίζει τα 520 Nm. Η νέα έκδοση θα συνεργάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G TRONIC, όπου και εδώ η εταιρεία βελτιώσεων AMG έχει κοντύνει τις σχέσεις.

Επίσης, θα εξοπλίζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα 4κίνησης AMG Performance 4MATIC. Σε επιδόσεις, η Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupe μπορεί να πιάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Η εταιρεία δηλώνει ότι η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι της τάξης των 8,4 λτ./100 χλμ. Η ενεργητική του ασφάλεια ενισχύεται από μια σειρά συστημάτων.

Ξεχωρίζει το Dynamic Select με τις πέντε επιλογές ρυθμίσεων: ECO, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, ανάλογα με τις διαθέσεις του οδηγού. Επίσης, θα υπάρχει η αερανάρτηση Air Body Control, που προσαρμόζει τις αναρτήσεις, το τιμόνι κ.α. με γνώμονα την ταχύτητα και τον δρόμο που ακολουθεί ο οδηγός.

Σε κάθε περίπτωση η AMG εκδοχή δεν μπορεί να αποφύγει την σπορ καταβολή της, και σε αυτό συνδράμουν οι ζάντες 19 ιντσών, με ελαστικά διάστασης 235/55 μπροστά και 255/50 πίσω. Όπως και η GLC Coupe, έτσι και η AMG έκδοση, αν και κουπέ προσφέρει ιδιαίτερα άνετους χώρους για πέντε επιβάτες. Επίσης, ο χώρος των αποσκευών ξεκινάει από τα 491 λίτρα ενώ με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων η τιμή αυτή εκτοξεύεται στα 1.400 λίτρα. Στο ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη επτά ιντσών που παραπέμπει σε tablet , όπου ο οδηγός μπορεί να δει και να ελέγξει όλες τις λειτουργίες του – όπως το κορυφαίο σύστημα infotainment που παρέχει όλες τις δυνατότητες σύνδεσης. Στο εσωτερικό του δεσπόζουν οι κόκκινες ραφές, τα σπορ καθίσματα, οι πινελιές αλουμινίου στις πόρτες, το ταμπλό κ.α.

Αν και σπορ – τόσο σε εμφάνιση όσο και επιδόσεις – η GLC 43 4MATIC Coupe περηφανεύεται ότι μπορεί να περάσει ποτάμια – και κάθε υδάτινο εμπόδιο – με βάθος έως και 30 εκατοστά, ενώ για τους μυημένους στις εκτός δρόμου οδήγηση οι γωνίες προσέγγισης και εξόδου είναι στις 19,8 και 20,8 μοίρες, αντίστοιχα.