Στην Αθήνα θα βρίσκονται από χθες υψηλόβαθμα στελέχη του κινεζικού κολοσσού Alibaba, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με εκπρόσωπους του επιχειρηματικού κόσμου για συνεργασίες στον τομέα του εμπορίου και του τουρισμού.

Η επίσκεψη των στελεχών της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο της Alibaba στην Αθήνα, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των ελλήνων επιχειρηματιών που βλέπουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την δραστηριοποίηση τους στη τεραστία αγορά της Κίνας. Ήδη περισσότερες από 600 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο ξενοδοχείο Ηilton.

‘Oπως δήλωσε χθες σε εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο ο Managing Director της Alibaba για Ιταλία Ισπανία Πορτογαλία και Ελλάδα Ροντρίγκο Σιπριάνι Φορέσιο η εταιρεία είναι ένα οικοσύστημα με πολλές πλατφόρμες είτε για B2B εμπορικές επαφές είτε για B2C επαφές, δηλαδή πωλήσεις προς τον τελικό καταναλωτή.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι νέοι κινέζοι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα προϊόντα της διεθνούς αγοράς δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και πρόσθεσε ότι τα 430 εκατομμύρια καταναλωτές πελάτες της εταιρείας περιμένουν και τα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Όσο για το κόστος που θα έχει για κάποιον επιχειρηματία η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος στην πλατφόρμα της Alibaba ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι το κόστος κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 δολάρια και η προμήθεια είναι από 1% έως 5%.

Σήμερα τα στελέχη της ALIBABA αναμένεται να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει για τις επιχειρήσεις το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο στην τεραστία αγορά της Κινάς και τους τρόπους με τους οποίους με στης πλατφόρμας Tmall Global μπορούν οι Έλληνες εξαγωγείς να προωθήσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους κινέζους καταναλωτές, καθώς και τις δυνατότητες προσέλκυσης περισσοτέρων Κινέζων τουριστών μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Alitrip για την πρόσφορα υπηρεσιών τουρισμού στην Κινά . Επίσης θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση του συστήματος πληρωμών Alipay.