Αυξήσεις στους συνταξιούχους από το 2017, με την επιστροφή στην ανάπτυξη, υπόσχεται τώρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος συνεχίζοντας τον εμπαιγμό και την κοροϊδία απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς με χθεσινές του δηλώσεις. Κι αυτό όταν συντάξεις και εισοδήματα έχουν περικοπεί με 18 τρόπους με τον γνωστό νόμο Κατρούγκαλου. Ο υπουργός εξάλλου αναμένεται να στείλει γράμμα στους συνταξιούχους επιχειρώντας να δικαιολογήσεις τις περικοπές στις συντάξεις.
«Οι δικαιούχοι που έχουν υποστεί μειώσεις θα πάρουν αναλυτική εξατομικευμένη επιστολή προκειμένου να έχουν μία αναλυτική εξήγηση για τις τροποποιήσεις στις συντάξιμες αποδοχές τους. Με το γράμμα αυτό ξεκαθαρίζεται ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες μειώσεις και πλέον αυτή είναι η σύνταξη που δικαιούνται και θα λαμβάνουν. Με την ανάκαμψη της οικονομίας ωστόσο αναμένεται τα ποσά αυτά να αυξηθούν καθώς η εθνική σύνταξη, που σήμερα υπολογίζεται στο τρέχον επίπεδο φτώχειας, θα ενισχυθεί με την αύξηση του ΑΕΠ.

Εάν βρισκόμασταν στην αρχή της κρίσης, το ποσό αυτό θα ήταν στα 600 ευρώ» σημείωσε ο Κατρούγκαλος. «Συνδέουμε το σύστημα με την άνοδο της οικονομίας, ο συνταξιούχος μπορεί να περιμένει τα κέρδη από την ανάπτυξη, θα τα δει» είπε χαρακτηριστικά.

Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας γίνονται όταν με τον δικό του νόμο πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι (εκτός από τις παλιές μνημονιακές περικοπές που φθάνουν και το 50%) βλέπουν τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Στο μεταξύ σήμερα και αύριο θα γίνει η συνάντηση μεταξύ των κλιμακίων των θεσμών και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στην Αθήνα. Θα συζητηθούν μεταξύ άλλωνσε σχέση με το Ασφαλιστικό καιτα ακόλουθα:

Η επιβολή εισφοράς 20% επί του εισοδήματός τους για τον κλάδο κύριας ασφάλισης (από 1.1.2017)στους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεωνσε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων (και όχι 14%).

Η επιβολή εισφοράς 6,9% επί του εισοδήματος των αγροτών και των νέων επιστημόνων (μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων) υπέρ του ΕΟΠΥΥ. Συζητείται η αύξηση των εισφορών υγείας για τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες στο 6,95% του εισοδήματός τους από το 2017, αντί του 2019, σταδιακά.