Στη σύναψη δανείων συνολικού ύψους 389 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των στρατηγικών επενδύσεών του στην Ελλάδα, που περιλαμβάνουν και την ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς (NGN), προχώρησε ο ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε χτες ότι υπέγραψε σύμβαση ύψους 339 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου, καθώς και μια δεύτερη σύμβαση δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου (Παρευξείνια Τράπεζα).

Τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει η διοίκηση του ΟΤΕ, θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, το οποίο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 1,3 δισ. ευρώ.

Αιχμή του δόρατος των επενδύσεων, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, θα είναι «η ανάπτυξη Δικτύων Νέας Γενιάς (NGN), ο μετασχηματισμός του δικτύου σε IP και η διάθεση νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΤΕ, οι επενδύσεις σε Δίκτυα Νέας Γενιάς «αποτελούν σημαντικό μοχλό για την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας στους καταναλωτές ακόμη υψηλότερες ταχύτητες Ίντερνετ, καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και κάλυψη περισσότερων περιοχών, γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα».

Όπως τονίζει ο κ. Τσαμάζ, «με την υλοποίηση της αναπτυξιακής επενδυτικής στρατηγικής του, ο Όμιλος ΟΤΕ αφενός στηρίζει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 που έχουν τεθεί στη χώρα».