Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της Αθήνας αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας πρωί και βράδυ, αντιδρώντας στο νέο χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων που προωθεί η διοίκηση της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ).

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που δικεδικούν και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας τους ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας τους.

Οπως ανακοίνωσε το Σινδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, «με την εφαρμογή του χειμερινού προγραμματισμού δρομολόγησης και την σωρεία αστοχιών από πλευράς διοίκησης της Ο.ΣΥ, σχεδόν προδιαγράφεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού καθώς και η εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων». Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι οι εργαζόμενοι «που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν μηχανισμό διάλυσης της εταιρείας να λειτουργήσει σε βάρος των επιβατών και των ίδιων των εργαζομένων».