Σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας θα μεταμορφωθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Με σύνθημα «πολλές γλώσσες, μια γιορτή», για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα μορφωτικά και πολιτιστικά ιδρύματα πρεσβειών από δώδεκα ευρωπαϊκά κράτη προσφέρουν σε μεγάλους και μικρούς επισκέπτες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν δωρεάν στον κόσμο με όχημα τη γλώσσα. Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, η αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού της Τεχνόπολης θα φιλοξενήσει αναγνώσεις έργων, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και διαγωνισμούς που τελούνται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζει η τραγουδίστρια Idra Kayne (φωτογραφία) ανοίγει η Ρουμανία με ποιήματα, μουσική και χορούς από τη χώρα, για να ακολουθήσει η Βρετανία με τραγούδια από το μιούζικαλ «Ολιβερ». Η Γαλλία θα ανεβάσει θεατρική παράσταση μαθητών με τίτλο «Δημοκρατία» και η Γερμανία εκτός από μουσικοκινητικά τραγούδια στα γερμανικά θα παρουσιάσει παραμύθια των αδελφών Γκριμ.

Η ιταλική στιγμή της ημέρας θα είναι με τραγούδια υπό τον τίτλο «Ελλάδα και Ιταλία σε μουσική αρμονία», αλλά η κυπριακή παρουσίαση θα γίνει με την αφήγηση του παραμυθιού «Ο βασιλιάς με τους τρεις γιους» από την Ανδρη Θεοδότου.