«Εμείς είπαμε το μεγάλο “ναι” και τότε είπαν από το γραφείο της κυρίας Γεννηματά πως δεν καταλάβαμε». Με τη διάσημη καβαφική φράση περιέγραψε το ναυάγιο του διαλόγου ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης (Alpha 9,89), επιρρίπτοντας άλλη μία φορά την ευθύνη στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Το blame game μεταξύ των δύο κομμάτων συνεχίστηκε και χθες, ενώ στη Σεβαστουπόλεως διατηρούν χαμηλές προσδοκίες για την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου.

Κι αυτό γιατί οι ποταμικοί επιτελείς βλέπουν υπονόμευση της συνεδρίασης από το ΠΑΣΟΚ και προβλέπουν μικρή προσέλευση. «Παρά το γεγονός ότι προσκλήθηκαν όλα τα στελέχη, δεν βλέπω να μαζευόμαστε πάνω από 10-12» έλεγε στα «ΝΕΑ» ο άνθρωπος που εργάστηκε για να αναθερμάνει τη διαδικασία. Οπως εξηγούσε, μέλη που αρχικά είχαν απαντήσει θετικά στην κλήση, τελικά το ξανασκέφτηκαν μετά την αρνητική στάση των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έβαλαν πάγο στις εργασίες της Επιτροπής. Και βρίσκοντας διάφορες προφάσεις διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξακολουθεί να φωτογραφίζει τη Φώφη Γεννηματά όταν λέει ότι «κάποιοι επιθυμούν να παραμείνουν προσκολλημένοι στις καρέκλες τους» και επιμένει ότι ο ίδιος βλέπει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης του χώρου ως προσπάθειες για τη σύνθεση όλου του προοδευτικού χώρου και όχι συγκόλλησης των υπαρχόντων κομματικών μηχανισμών. Αλλωστε στενοί συνεργάτες του υπενθύμιζαν ότι σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος έχει δηλώσει πως προτίθεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του αν βρεθεί μια προσωπικότητα που θα ενώνει όλους τους εκσυγχρονιστές και μεταρρυθμιστές.