«Βρε βρε την κυρία Τσικρίκα που την “απολύει” η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της. Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε, δεν δάκρυζε, δεν ρωτούσε, αλλά ως θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες “οικογενειακές” φωτογραφίες». Αυτά έγραψε στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τη δημοσιογράφο του Alpha που έφερε σε δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Μάλιστα, συνόδευε την ανάρτησή του με φωτογραφίες της Ευαγγελίας Τσικρίκα από το ρεπορτάζ με συναδέλφους και πολιτικούς από τη ΝΔ. Από το φωτογραφικό άλμπουμ της δημοσιογράφου, βέβαια, ο αναπληρωτής υπουργός είχε επιλέξει –σκόπιμα άραγε; –να μη συμπεριλάβει φωτογραφίες της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ή με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πάνου Καμμένου, Γιώργο Κούσουλα.

Μαζί και με τον Τσίπρα

H πραγματικότητα όμως για τη «θεραπαινίδα» ή «λιβανιστήρι» –κατά τον λίβελο Πολάκη Ευαγγελία Τσικρίκα ήρθε να διαψεύσει χθες τον αναπληρωτή υπουργό. Στο facebook ανέβηκε παλαιότερη φωτογραφία τής δημοσιογράφου και με τον Αλέξη Τσίπρα, με τους περισσότερους χρήστες να αναρωτιούνται «Τι έχει να πει τώρα ο Πολάκης;». Πιθανότατα θα ρίξει το φταίξιμο γι’ αυτό στα –κατά την αγαπημένη του φράση –«βοθροκάναλα της διαπλοκής». Με ενδιαφέρον αναμένω να δω αν, μετά τα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα, ο Πολάκης θα ζητήσει τουλάχιστον… μία συγγνώμη.

Ελλειψη ψυχραιμίας

Χθες το πρωί από τον σταθμό Βήμα FM η Τσικρίκα εξήγησε πως όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν εν ώρα δουλειάς. «Μπορώ έπειτα από 20 χρόνια στη δουλειά να κάνω κριτική σε οποιονδήποτε πολιτικό, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, γιατί ακριβώς δεν ξέρουν τι ψηφίζω και νομίζω ότι μπορώ να μιλάω με αντικειμενικότητα. Αυτό είναι το παράσημό μου. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με ενδιαφέρει πραγματικά. Καταλαβαίνω αυτή την πρακτική, είναι όντως πρωτόγνωρη… Εχουν χάσει κάποιοι την ψυχραιμία τους, δεν πειράζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια, σε ό,τι αφορά την ερώτησή της προς τον Πρωθυπουργό, ξεκαθάρισε επίσης: «Την έκανα για ποιο λόγο; Για να βοηθήσω κάποιο κόμμα; Την προσωπική μου αγωνία μετέφερα, και άλλων 600 εργαζομένων, και χιλιάδων άλλων, οι οποίοι θα μείνουν στον δρόμο».

Με «γλίτωσε» η Ολγα

Η δεύτερη δημοσιογράφος που ρώτησε τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για το μαύρο στα κανάλια ήταν η Ειρήνη Σαββοπούλου από το Star. Του είχε επισημάνει μάλιστα ότι «εμείς αντέξαμε στην κρίση, αλλά τώρα μας κλείνετε εσείς».

Η Σαββοπούλου, βλέποντας προφανώς την κυβερνητική επιχείρηση διαπόμπευσης της Τσικρίκα, ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook φωτογραφία με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη. «Προς κύριο Πολάκη: επειδή φαντάζομαι ότι θα ψάξατε και το δικό μου το fb μήπως αυτή η φωτό με “γλίτωσε”;» έγραψε με νόημα.

Εφυγε σαν κλέφτης

Ο Πολάκης πάντως χθες πήγε στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε δύο ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ, αρμοδιότητας του υπουργείου του. Περιττό να σας γράψω ότι οι δύο γαλάζιοι, ο Θανάσης Δαβάκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας, δεν έκαναν ούτε μία νύξη στον αναπληρωτή υπουργό για την αήθη επίθεσή του προς τη δημοσιογράφο. Στον κόσμο τους…

Βεβαίως, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες δεν κάθησαν το ίδιο άπραγοι. Μόλις τελείωσε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, έστησαν «μπλόκο» στον Πολάκη, στο περιστύλιο, για να ζητήσουν μια απάντηση. Αν έχει μετανιώσει για τη χυδαία στάση του απέναντι στη συνάδελφο Τσικρίκα.

Ο Πολάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις προθέσεις των δημοσιογράφων, έμεινε περίπου μισή ώρα στο καφενείο της Βουλής. Κάπνισε κι έπιασε κουβέντα με όποιον βρέθηκε δίπλα του και στη συνέχεια αποχώρησε. Οχι βέβαια από την κεντρική είσοδο από την οποία μπήκε –δηλαδή από το περιστύλιο όπου ήταν οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες -, αλλά από το μπαλκονάκι του εντευκτηρίου! Σαν κλέφτης. Συνοδεία του αστυνομικού του, φόρεσε το κράνος του και καβάλησε τη μηχανή του. Του φευγάτου η μάνα, άλλωστε, δεν έκλαψε ποτέ!

Ζήτησε συγγνώμη

Συγγνώμη πάντως από τη δημοσιογράφο ζήτησε χθες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Αιτία στάθηκαν οι δηλώσεις του, το μεσημέρι της Κυριακής στο Mega, και συγκεκριμένα η απαξιωτική φράση του για την Ευαγγελία Τσικρίκα: «Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα συναισθηματικό. Θέλετε να βγάλω χρήματα να της δώσω; Να της δώσω, αν λύνεται έτσι το θέμα. Δεν λύνεται». Τουλάχιστον στους ΑΝΕΛ, έστω και για τα προσχήματα, διορθώνουν άμεσα τα λάθη τους.