Λένε «κάθε εμπόδιο για καλό» και ουσιαστικά αυτό θέλει να κάνει πράξη ο Ολυμπιακός ύστερα από ένα σχεδόν καταστροφικό καλοκαίρι όταν έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που πλήγωσε ανεπανόρθωτα το πρεστίζ (και την τσέπη) του συλλόγου. Στη χθεσινή παρουσίαση σχεδόν μιας ενδεκάδας μεταγραφών, αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που εκφράστηκε από τους δέκα νέους παίκτες αλλά και από τους διοικούντες.

«Αποτελεί έξτρα κίνητρο η ευρωπαϊκή υπέρβαση, γιατί όχι να μην έρθει από φέτος;» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μιχάλης Κουντούρης, ενώ η πιο λαμπερή (στα χαρτιά γιατί όλα αποδεικνύονται στο χορτάρι) μεταγραφή των πρωταθλητών καθησύχασε τους φίλους της ομάδας.

«Ας έρθει το πρώτο γκολ και μην ανησυχείτε, θα ακολουθήσουν και τα επόμενα» τόνισε ο Παραγουανός Οσκαρ Καρντόσο που δείχνει ανυπόμονος.

Τουλάχιστον αυτός δεν έζησε την οδυνηρή εμπειρία του αποκλεισμού από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν συνέβη με τον Ντιόγκο Φιγκέιρας. «Ηταν κάτι άσχημο και δεν το περιμέναμε. Είχαμε μεγάλη προσμονή και φιλοδοξία να συνεχίσουμε, αλλά τελικά για πολλούς λόγους δεν τα καταφέραμε. Πλέον θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στο Γιουρόπα» τόνισε ο πορτογάλος αμυντικός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Μάρκο Μάριν, του κορυφαίου παίκτη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα. Ο γερμανός μέσος έχει κατακτήσει με την Τσέλσι το Γιουρόπα το 2013 (δεν είχε αγωνιστεί στον τελικό) και μάλιστα επικρατώντας τότε 2-1 της Μπενφίκα στον τελικό με γκολ του Ιβάνοβιτς στις καθυστερήσεις. Αντίπαλος του Μάριν και της Τσέλσι ήταν ο Οσκαρ Καρντόσο που είχε ισοφαρίσει προσωρινά το σκορ σε 1-1.

Αυτή τη φορά είναι συμπαίκτες και ο Μάριν ευχήθηκε να επαναληφθεί η ιστορία: «Θα ήταν πραγματικά γοητευτικό και θα μου άρεσε πολύ. Είναι δύσκολη διοργάνωση, αλλά αν ξεκινήσεις καλά μπορείς να προχωρήσεις και να φτάσεις όσο πιο ψηλά γίνεται» τόνισε ο γερμανός άσος.

Επίσης ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Γκονσάλο Πασιένσια, δεδομένου ότι ο πατέρας του πορτογάλου φορ Ντομίνγκος είχε απασχολήσει προπονητικά τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά δεν προχώρησαν ποτέ σε συμφωνία.

«Αυτό είναι παρελθόν, ενώ εγώ τώρα είμαι στην ομάδα, άρα πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα» παραδέχτηκε.

Οι παίκτες παρέλαβαν και τις φανέλες τους. Ο τερματοφύλακα Λεάλι πήρε το νούμερο 31, ο Καρντόσο το 9, ο Μάριν το 11, ο Φιγκέιρας το 77, ο Ντε Λα Μπέγια το 24, ο  Πασιένσια το 21, ο Βιάνα το 36, ο Ρομάο το 4, ο Μάρτινς το 28 και ο Ελιουνούσι το 18.