Ο Ματίας Ντεγκρά ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο χορτάρι, καθώς το σοβαρό –για την εμπειρία του –λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Ηρακλή να ισοφαρίσει, ενώ η Λάρισα έχασε τους βαθμούς της νίκης. Αυτό το λάθος είχε και συνέχεια στη φυσούνα, με δεύτερο αρνητικό πρωταγωνιστή τον Αλέξη Κούγια ο οποίος τον έπιασε από τον λαιμό. Ο 33χρονος αργεντινός τερματοφύλακας ετοιμάζεται να φύγει από την Ελλάδα. «Ηταν ένα σοβαρό λάθος, αλλά ανθρώπινο. Εδώ αν κάνεις ένα τέτοιο λάθος θεωρείσαι πουλημένος, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» υποστήριξε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SportFM, ενώ περιέγραψε και το επεισόδιο με τον πρόεδρο της Λάρισας.

«Με έπιασε από τον λαιμό. Στην αρχή δεν κατάλαβα τίποτα και μετά τον έσπρωξα προς τα πίσω για να σταματήσει. Μου φώναζε πως είμαι πουλημένος και να φύγω από την ομάδα. Αλλά κι εγώ έπειτα από αυτό που έγινε ήθελα να φύγω».

Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του δήλωσε μετανιωμένος, παραδέχθηκε μάλιστα ότι όλα έγιναν όπως τα περιέγραψε ο Ντεγκρά: «Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι ένας ποδοσφαιριστής σε ηλικία 33 χρονών, με προπονητές τους Αναστασιάδη και Τερζή που τον διδάσκουν καθημερινά τι πρέπει να κάνει όταν του γυρίζουν την μπάλα, αυτός κάνει τα εντελώς αντίθετα και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», είπε μεταξύ άλλων, ενώ άφησε και πάλι υπόνοιες για το λάθος: «Υπάρχει η ομορφιά του ποδοσφαίρου, αλλά υπάρχει και ένα άλλο ποδόσφαιρο, γι’ αυτό έγινε αυτό που έγινε. Ειδικά όταν μιλάμε για παίκτες που προέρχονται από ύποπτα πρωταθλήματα. Εμαθα και για μια συμπεριφορά οπαδών της ΑΕ Λεμεσού πέρυσι, αλλά ο συγκεκριμένος ήταν επιλογή του Αναστασιάδη και μάλιστα επειδή παίζει καλά με τα πόδια».

Ο Ντεγκρά πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που πληρώνει τα λάθη του. Το 2011 αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης και με δύο σοβαρά δικά του λάθη η Κέρκυρα έφυγε νικήτρια με 2-0. Ετσι ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Τρίπολη. Κι ακόμα, μπορεί να ήταν εξαιρετικός στην πρώτη θητεία του στην ΑΕ Λεμεσού, πέρυσι όμως στο δεύτερο πέρασμά του από την ομάδα έκανε σοβαρά λάθη που στοίχισαν.