Σε αναζήτηση χορηγών

Εχει το ενδιαφέρον του να δούμε πού βαδίζει η Σούπερ Λίγκα σε ό,τι έχει να κάνει με τα έσοδά της. Θυμίζουμε ότι κάποτε είχε κεντρικό χορηγό, καλούς υποστηρικτές και γενικά έμπαιναν χρήματα στον συνεταιρισμό και άρα στις ΠΑΕ. Ωστόσο, η σεζόν που πέρασε ήταν δύσκολη και δεν βρέθηκε ούτε ένας να διαφημιστεί σε ένα προϊόν που, για να λέμε την αλήθεια, στην αγορά έπιασε πάτο. Τώρα; Είμαστε σε περίοδο ζυμώσεων και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει επαφή της Λίγκας με τον ΟΠΑΠ προκειμένου να διαπιστωθεί αν από τη Λεωφόρο Αθηνών θα ρίξουν χρήματα στο ποδόσφαιρο. Πρόωρο ασφαλώς είναι να ειπωθεί το παραμικρό, χρειάζεται όμως μια ένεση ρευστότητας και πάνω απ’ όλα να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Ισως μάλιστα ο Γιώργος Στράτος (πρόεδρος, πλέον) και οι λοιποί παράγοντες να μην κοιτούν μόνο το πώς θα πείσουν ξανά τον Οργανισμό να πληρώσει, αλλά να αποκτήσει πάλι η Λίγκα κύρος. Τι λέτε, δεν θα σπεύσουν σταδιακά οι διαφημιστές να πιάσουν θέση;

Αγγελοςχωρίς φωνή

Για να είμαστε ειλικρινείς, τις εκρήξεις του Αλέξη Κούγια τις περιμέναμε. Τη σιωπή του Αναστασιάδη, μάλλον όχι. Η όλη στάση του κόουτς φανερώνει πλήρη ταύτιση με τις θέσεις του παράγοντα. Αμφότεροι, δηλαδή, δεν προσπέρασαν έτσι εύκολα το λάθος του Ντεγκρά, το θεώρησαν τουλάχιστον επιπόλαιο για την εμπειρία και τα χρόνια στα γήπεδα του «κίπερ», οπότε αποφάσισαν το διαζύγιο. Με συνοπτικές διαδικασίες. Οσο για τον Αναστασιάδη, που πάντα γινόταν ασπίδα για τους ποδοσφαιριστές του, μάλλον μεταλλάχθηκε.

Σιδηρόπουλος

Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος έλληνας ρέφερι βρίσκεται αντιμέτωπος με παραπομπή για τα σφυρίγματά του στο Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός. Αλήθεια ή όχι, εντός της ημέρας θα αποσαφηνιστεί. Θεωρείται, πάντως, βέβαιο ότι η διαιτησία έχει ζουμί στα ενδότερά της. Δεν είναι μόνο όσοι παίρνουν θέση στους αγωνιστικούς χώρους. Αλλά και αυτοί που τους κρίνουν, εν προκειμένω οι παρατηρητές. Κι αν στους διαιτητές έγινε γενναίο ξεκαθάρισμα και θα έχουμε οσονούπω ακόμη μεγαλύτερο, κάποιοι λησμόνησαν να ασχοληθούν με τους ατάλαντους που πήραν μολύβι και βαθμολογούν συναδέλφους τους. Ξεχνώντας τα δικά τους τεράστια σφάλματα.

Διαρκείας και ΑΕΚ

Ο ακριβής αριθμός που διέθεσε είναι 9.894. Δεν είναι μικρός (με δεδομένο ότι όλοι στο ΟΑΚΑ νιώθουν τη βεβαιότητα πως θα βρουν εισιτήριο όταν το χρειαστούν), δεν είναι και μεγάλος (καθόσον ο στόχος ήταν 10.000). Η ΠΑΕ διέθεσε λιγότερα διαρκείας σε σύγκριση με τη Γ’ Εθνική, αλλά τότε ήταν χαμηλότερη η τιμή, ενώ οι οπαδοί συναισθηματικά κινήθηκαν και θέλησαν να στηρίξουν μια ομάδα σε παραζάλη. Σίγουρα, ένας καλύτερος προγραμματισμός και επικοινωνιακή πολιτική από τους αρμοδίους μπορεί του χρόνου να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Τζαβέλλας

Ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2020. Κατά συνέπεια, αν το εξαντλήσει θα συμπληρώσει επταετία στην Τούμπα καθόσον η μετακίνησή του έγινε το 2013. Πέρασε από μπόρες ο ποδοσφαιριστής που τον γνωρίσαμε ως αριστερό αμυντικό και τώρα τον βλέπουμε σε θέση κεντρικού μπακ. Εκρηκτικός, ενίοτε σηκώνει αντιδράσεις με τη συμπεριφορά του, αλλά τελευταία μάλλον έριξε τους τόνους και δείχνει να ηρεμεί.