Η φύση προειδοποίησε από νωρίς γι’ αυτό που θα ακολουθούσε στην πρεμιέρα των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ουρανοί άνοιξαν στο Μάντσεστερ και οι κεραυνοί χτύπησαν σε Βαρκελώνη και Μόναχο.

Μπορεί τελικά το ματς της Σίτι με την Γκλάντμπαχ να αναβλήθηκε για σήμερα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ωστόσο για κακή τύχη της Σέλτικ δεν συνέβη το ίδιο στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Η Μπάρτσα υποχρέωσε τους Καθολικούς στην πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή τους ιστορία, συντρίβοντάς τους 7-0 και κάνοντας χαρούμενους, εκτός από τους οπαδούς της, και τους Ρέιντζερς οι οποίοι το Σάββατο ηττήθηκαν με το βαρύ 5-1.

Ενας σεληνιασμένος Μέσι πέτυχε χατ τρικ, το έκτο στην καριέρα του στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους μύθους Ντι Στέφανο και Πούσκας. Εφτασε επίσης τα 50 γκολ στους ομίλους, που αποτελεί ρεκόρ.

Σε πλήρη αρμονία το περίφημο MSN της Μπάρτσα θύμισε γιατί θεωρείται η καλύτερη επιθετική τριάδα στον κόσμο. Ο Νεϊμάρ πέτυχε ένα δύσκολο γκολ με φάουλ και μοίρασε τέσσερις ασίστ, κάτι μοναδικό για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Λουίς Σουάρες πρόσθεσε ακόμα δύο τέρματα στο ενεργητικό του, ενώ ο Ινιέστα ζωγράφισε το πιο εντυπωσιακό γκολ της βραδιάς.

Ακόμα και ο τερματοφύλακας των Καταλανών Τερ Στέγκεν κατάφερε να διακριθεί αποκρούοντας πέναλτι του Ντεμπελέ.

– Φαίνεται πως οι Βαυαροί της Μπάγερν είχαν ανοιχτή γραμμή με την Μπαρτσελόνα και προσπάθησαν να κλέψουν τη δόξα της. Εχοντας απέναντί τους την πρωτάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ Ροστόβ, αγαπημένη ομάδα του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, οι παίκτες της Μπάγερν έστησαν το δικό τους πάρτι πετυχαίνοντας πέντε γκολ (5-0). Είδηση φυσικά δεν αποτελεί ότι σκόραραν ο Λεβαντόφσκι και ο Μίλερ, αλλά το γεγονός ότι συνεχίζει να σκοράρει ο νεαρός Κίμιχ. Μετά το παρθενικό του γκολ στην Μπουντεσλίγκα και την Εθνική Γερμανίας, σκόραρε και στην Ευρώπη και μάλιστα δις.

– Δυτικότερα, στο Παρίσι οι άγγλοι δημοσιογράφοι είχαν οπλίσει και ετοιμάζονταν να πυροβολήσουν τον Βενγκέρ για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Οσπινα αντί του Τσεχ, στο ματς με την Παρί. Ο Βενγκέρ άρχισε να πιστεύει στις μαύρες γάτες όταν είδε τον Καβάνι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Αρσεναλ μόλις στο 42ο δευτερόλεπτο –είναι το πιο γρήγορο γκολ που έχουν δεχτεί ποτέ οι Κανονιέρηδες στην Ευρώπη. Ευτυχώς για τον Βενγκέρ, ο Οσπινα αποδείχτηκε καθοριστικός στη συνέχεια του αγώνα αναγκάζοντας τον Γκάρι Λίνεκερ να σχολιάσει ότι «ο Βενγκέρ ξέρει καλύτερα», ενώ ο Σάντσες πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1-1).

Τα αποτελέσματα στα άλλα χθεσινά παιχνίδια: Βασιλεία – Λουντογκόρετς 1-1, Μπενφίκα – Μπεσίκτας 1-1, Ντιναμό Κιέβου – Νάπολι 1-2, Αϊντχόβεν – Ατλέτικο 0-1.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής ολοκληρώνεται απόψε με τα παιχνίδια: 5ος όμιλος: Λεβερκούζεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τότεναμ – Μονακό. 6ος όμιλος: Ρεάλ – Σπόρτινγκ, Λέγκια – Ντόρτμουντ. 7ος όμιλος: Μπριζ – Λέστερ, Πόρτο – Κοπεγχάγη. 8ος όμιλος: Γιουβέντους – Σεβίλλη, Λυών – Ντιναμό Ζάγκρεμπ.