Στους παλαιότερους φίλους του Παναθηναϊκού το όνομα του Αγιαξ, τον οποίο το Τριφύλλι φιλοξενεί απόψε (22.05 OTE TV 3) στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ξυπνά ένδοξες αναμνήσεις από τις ευρωπαϊκές πορείες του συλλόγου. Καθώς οι Πράσινοι έχουν αναμετρηθεί μεταξύ των άλλων σε τελικό (1971 στο Γουέμπλεϊ) και ημιτελικούς (1996) του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με την ολλανδική ομάδα.

Οι νεότεροι αντίθετα περιμένουν με αγωνία τα τελευταία χρόνια να δουν τον ευρωπαίο Παναθηναϊκό, που όμως δεν εμφανίζεται με αποκορύφωμα την περυσινή κακή χρονιά με τον διπλό αποκλεισμό από την Μπριζ και την Γκαμπάλα.

«Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα, μια πρόκληση θα έλεγα, ώστε να επιστρέψει από φέτος στην ομάδα αυτή η νοοτροπία και η φιλοσοφία που είχε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια κόντρα σε κορυφαίες ομάδας, πραγματοποιώντας μεγάλες πορείες. Θέλουμε να δείξουμε ότι ο σύλλογος επέστρεψε σε αυτό το πολύ ευρωπαϊκό του πρόσωπο, αλλά κάτι τέτοιο το αποδεικνύεις μόνο μέσα στο γήπεδο» παραδέχτηκε ο ιταλός τεχνικός των Πρασίνων Αντρέα Στραματσόνι, που είδε στη χθεσινή προπόνηση τον Ιμπάρμπο να αποχωρεί με ενοχλήσεις στο γόνατο και θα περιμένει τον κολομβιανό επιθετικό μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Λεντέσμα (ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα) και ο Κουτρουμπής (είχε ενοχλήσεις στο δικέφαλο) προπονήθηκαν κανονικά και είναι ετοιμοπόλεμοι.

«Δεν είμαι ανήσυχος καθώς είμαι σίγουρος πως όποιος και αν παίξει, θα παίξει καλά. Ο Παναθηναϊκός θα είναι καλός με αυτούς τους τρεις και χωρίς αυτούς τους τρεις» έστειλε το μήνυμα ο Στραματσόνι, θέλοντας έτσι να δείξει πόσο ποιοτικό ρόστερ διαθέτει και ότι υπολογίζει όλους τους παίκτες του.

Οσο για το τι θέλει από αυτούς: «Να θυμηθούν ότι παίζουμε στην έδρα μας, τη Λεωφόρο και αυτό πρέπει να το νιώσει και ο Αγιαξ. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να το επιβάλουμε».

Δεδομένου ότι ο αγώνας δεν είναι νοκάουτ αλλά παιχνίδι ομίλου, ο ιταλός τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες να μην αγχωθούν αν το γκολ δεν έρθει γρήγορα και να κάνουν το παιχνίδι τους, καθώς εμφανώς υπερτερούν των Ολλανδών σε εμπειρία και ποιότητα.