Ο πλαστικός χειρουργός, μέλος της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS), δρ Απόστολος Γαϊτάνης απαντά ότι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της όλης διαδικασίας για την επέμβαση αυτή είναι η προεγχειρητική επίσκεψη της γυναίκας στον πλαστικό χειρουργό της.

Σε αυτή την επίσκεψη θα καθοριστούν ο τύπος και το μέγεθος του ενθέματος, το σημείο της χειρουργικής τομής, καθώς και αν το ένθεμα θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Η μικρή χειρουργική τομή 4 εκατοστών μπορεί να γίνει σε τρία σημεία: στην υπομάστια πτυχή κάτω από το στήθος (το συνηθέστερο), στη θηλαία άλω (στην περιοχή της θηλής) και σπάνια στη μασχάλη.

Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, που δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος. Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ, με αποτέλεσμα η περίοδος μετεγχειρητικής ανάρρωσης να αυξάνεται λίγο.

Η επέμβαση, που γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου μία ώρα. Ολα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει μία νύκτα στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να έχει κανονίσει άδεια από την εργασία της περίπου 3 έως 5 ημέρες.

Μετά την επέμβαση θα πρέπει να φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν για δύο εβδομάδες συνεχώς και στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για ακόμη δύο εβδομάδες.