Η είδηση, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση είναι ότι ο «ταλαντούχος κύριος Παππάς» μετέχει σε forum υπό τον ελκυστικό τίτλο «Global Progress (Παγκόσμια Πρόοδος) 2016», το οποίο πραγματοποιείται κατ’ αυτάς στο μακρινό όσο και υπέροχο αυτό τον καιρό Μόντρεαλ του Καναδά. Κατά το ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης, το forum συγκεντρώνει περισσότερους από 200 εκπροσώπους 20 χωρών, οι οποίοι θα διερευνήσουν, λέει, την προοπτική μιας κοινωνικής και οικονομικά προοδευτικής διεθνούς κοινότητας, συζητώντας –μεταξύ άλλων –θέματα όπως η ευημερία, η διαφορετικότητα, η καινοτομία και η ψηφιακή δημοκρατία και άλλα θέματα της κατηγορίας «τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρει», δεδομένων των δικών μας αναλογικών ως χώρας.

Επιπροσθέτως το ίδιο σημείωμα μας ενημερώνει ότι ο «ταλαντούχος κύριος Παππάς», γνωστός διανοητής της Αριστεράς, θα μιλήσει, λέει, σήμερα σε πάνελ το οποίο έχει τον επίσης «τρέχα γύρευε» τίτλο: «Δίνοντας μορφή στην παγκοσμιοποίηση: κοινωνικοί συνεταιρισμοί και εθνική ευημερία σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο». Κατά τον συντάκτη του σημειώματος, «επιδιώκει» (το θέμα) να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: “Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό αφήγημα προόδου και ευημερίας στον 21οαιώνα, το οποίο να είναι ελκυστικό, περιεκτικό και ρεαλιστικό; Ποιες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις πρέπει να εξεταστούν στη διαμόρφωση μιας ατζέντας παγκόσμιας ευημερίας;”». Ητοι, ταΐζουμε σανό τους Ελληνες, είπαμε να τον εξάγουμε κιόλας.

Δεν με «κέντρισαν» όμως αυτά τόσο όσο μια τελευταία αράδα του σημειώματος, που μας ενημερώνει αθώα εντελώς ότι μετά το forum ο «ταλαντούχος κύριος Παππάς» αντί να επιστρέψει στην Ελλάδα, ως θα ώφειλε να κάνει καθένας στη θέση του (υπουργός, κυβερνητικός παράγων κ.λπ.) που ταξιδεύει δι’ εξόδοις μας, εκείνος όχι. Τα υψηλά του καθήκοντα και ειδικότερα η αξεπέραστη δεινότητα με την οποία χειρίζεται όλα, μα όλα λέμε, πια τα θέματα που τον έχουν κάνει εκτός από «ταλαντούχο» και… πρωθυπουργικό «απαραίτητο», θα τον φέρουν στη λατρεμένη Νέα Υόρκη, επίσης θαύμα αυτή την περίοδο!

Εκεί όπου θα έχει αφιχθεί, Κυριακή βράδυ, το υπόλοιπο παρεάκι το οποίο συνοδεύει τον Πρωθυπουργό (και σημειώνω ταξιδεύει πάντα με το «Μαξίμου travel»), προκειμένου ο τελευταίος να μετάσχει στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Κάπου διάβασα ότι στον Καναδά θα έχει συναντήσεις και με επενδυτές, κάτι που το θεωρώ εντελώς φυσιολογικό προκειμένου για τον επιτυχημένο υπουργό Παππά –όπως θυμόμαστε όλοι, πριν από το καλοκαίρι είχε μεταβεί για τον ίδιο λόγο στις ΗΠΑ και έκτοτε οι επενδυτές συνωστίζονται στην Αθήνα, ποιος θα πρωτοεπενδύσει…

Διακοπές στη Νέα Υόρκη

Ενημερωτικά αναφέρω ότι η πρωθυπουργική συντροφία (προσοχή στον τονισμό παρακαλώ τον συνάδελφο διορθωτή) θα επιστρέψει στην Αθήνα ύστερα από μια εβδομαδιαία παραμονή στο Μεγάλο Μήλο, Big Apple όπως θα λέγαμε και στην εύανδρο Ηπειρο. Τουτέστιν 24-25 του μηνός, πρώτα ο Θεός, και επειδή είμαι καλός άνθρωπος, ως γνωστόν, είπα να κάνω καλύτερη τη διαμονή των ανθρώπων, για να μην πλήξουν εκεί στην ξενιτιά.

Διότι αν υποκύψουν στον πειρασμό να πάρουν σβάρνα τα steakάδικα και τα sushάδικα της πόλης, τους βλέπω να επιστρέφουν επιβαρημένοι με περιττά κιλά και αυτό δεν είναι καλό πράγμα –ήδη είναι ορατές οι συνέπειες της καθιστικής ζωής, ειδικά στον πρόεδρο Αλέξη (προσωπικά πάντως θα επέτρεπα μόνο μία παρεκτροπή –ένα δείπνο στο Nello’s, το καλύτερο, μακράν, ιταλικό αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη. Ciprianni μην πάνε, δεν λέει).

Με κομμένα τα εστιατόρια, λοιπόν, εισηγούμαι events. Και γίνονται τόσα τις ημέρες που θα βρίσκονται εκεί. Ας πούμε στις 19, τη Δευτέρα, έχει συναυλία η Adele στο περίφημο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν και θα γίνει χαμός.

Στις 20, Τρίτη, μπορούν όλοι μαζί να συνοδεύσουν τις κυρίες της αποστολής στο Fall Gala Ballet, στο θέατρο Ντέιβιντ Κοτς. Επίσης΅, για παιδικές ψυχές, υπάρχει όλη την εβδομάδα το θεαματικό όσο και ρομαντικό Cirque de Soleil στο Lyric Theater της πόλης.

Αυτά. Σταματώ εδώ. Δεν θα φάω δα και τις ώρες μου για το πώς θα περάσει καλά το παρεάκι στη Νέα Υόρκη! Ας κάνουν και κάτι μόνοι τους.

Εύγε στη Σία

Ομοίως δεν θα ασχοληθώ –το αποφάσισα –άλλο με την περίπτωση του «πολλά βαρύ και όχι» αν. υπουργού Πολάκη, ο οποίος φαίνεται πως έχει επιλύσει σε τέτοιο –υψηλό –βαθμό τα προβλήματα της Υγείας της χώρας ώστε έχει την πολυτέλεια να «χάνεται» με τις ώρες στο facebook και να κάνει συνεχώς αναρτήσεις, επιτιθέμενος (με το γνωστό ύφος) σε ορατούς και αόρατους αντιπάλους. Από τη στιγμή που έχει την κάλυψη του Τσίπρα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω ανάλυση του φαινομένου: όπως κατ’ επανάληψιν έχω πει, κατ’ εμέ δεν υπάρχει κανείς Πολάκης, υπάρχει ο Τσίπρας, ο καθ’ ολοκληρίαν υπεύθυνος γι’ αυτό το «φαινόμενο»…

Ευκαιρίας δοθείσης, πάντως, να απευθύνω έναν δημόσιο έπαινο στη Σία Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας. Είναι η μόνη γυναίκα από ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε, έστω και με καθυστέρηση μερικών ημερών, τον τύπο αυτό, συνάδελφό της στο Υπουργικό Συμβούλιο, για τη χυδαία επίθεση στη δημοσιογράφο του Alpha. Απέδειξε ότι διαθέτει balls η γυναίκα. Εύγε!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Αντιθέτως, την ίδια στάση έναντι του «φαινομένου» Πολάκη απέφυγε να κρατήσει ο φίλος Φίλης, υπουργός Παιδείας. Περιέργως πώς, γιατί δεν τον είχα για τέτοιον. Εκανε και αυτός δηλώσεις. Αλλά ευθέως απέφυγε να τον αποδοκιμάσει τον τύπο. Προσπάθησε να την κάνει γυριστή ενθυμούμενος ότι διάφοροι (όχι φυσικά εγώ…) έχουν ασχοληθεί με το βάρος του. Αντί άλλης απαντήσεως, θα μεταφέρω εδώ την παρατήρηση του Θεόδωρου Πάγκαλου, υπό μορφήν αιχμηρού σχολίου, που μου είχε αναφέρει προ καιρού: «Η “Αυγή” που απαιτεί από μένα να είμαι politically corect στα όσα λέω για τον ΣΥΡΙΖΑ, επί διεύθυνσης Φίλη με αποκαλούσε κατ’ επανάληψιν παχύδερμο».

Περίπτωση «δύο μέτρα και δύο σταθμά», νομίζω…

Τα δικά μας παιδιά

Τελικά, άμα είσαι κολλητός στο σύστημα (ΣΥΡΙΖΑ), ποτέ δεν πας χαμένος. Ο κύριος που θα μας απασχολήσει εν συνεχεία ονομάζεται Δημήτρης Λιάκος, είναι οικονομολόγος και επικεφαλής του σχετικού γραφείου που διαθέτει ο Πρόεδρος Αλέξης στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να το συμβουλεύεται, διότι από οικονομικά άσ’ τα να πάνε.

Ο Πρόεδρος Αλέξης διαπιστώνοντας προφανώς ότι ο κύριος Λιάκος τα έχει καταφέρει τέλεια στον τομέα των αρμοδιοτήτων του και ότι εξ αυτού του λόγου και η ελληνική οικονομία έχει εξαιρετική πορεία πλέον, αποφάσισε ότι ο περί ου ο λόγος έχει πλέον χρόνο να ασχοληθεί και με τα θέματα του «χρυσοφόρου» (όπως αποδεικνύεται…) αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Εξού και έδωσε τη συγκατάθεσή του για να διοριστεί αυτός ο κύριος Λιάκος στο Διοικητικό Συμβούλιο του αεροδρομίου.

Υποθέτω ότι για τους ίδιους λόγους είπε το Ναι και ο νεοδιορισθείς. Δεν τολμώ να πιστέψω ότι έχει να κάνει με τον παχυλότατο (για μέλος ενός ΔΣ) μισθό των 2.100 ευρώ μηνιαίως! Ε;