Στην τελική ευθεία κόπηκε από την κούρσα των εκλογών του Σαββάτου για την ανάδειξη του νέου προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο εκλεγμένος με τις ψήφους των συναδέλφων του, εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα, μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα στους ήδη εκλεγμένους επικεφαλής των δικαστηρίων να ξαναδιεκδικήσουν το ίδιο αξίωμα, δεν έκρυβε την πρόθεσή του να είναι και πάλι υποψήφιος. Βέβαια, επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, ο Ντογιάκος είχε να ξεπεράσει έναν σκόπελο που δεν ήταν άλλος από τον αστερίσκο της επίμαχης διάταξης. Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη, για να είναι υποψήφιος δεν θα πρέπει να έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά με μεγαλύτερη ποινή από αυτή της επίπληξης.

Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι ο Ντογιάκος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί με αυτήν ακριβώς την ποινή, κατά πλειοψηφία, από το 7μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου γιατί είχε δρομολογήσει τη σύγκληση Ολομέλειας με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

Ωστόσο, κατά αυτής της απόφασης ο υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε έφεση. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν τελικά μεγαλύτερη από την πρωτόδικη. Στέρηση μισθού 40 ημερών. Γεγονός που τον καθιστά έκπτωτο από το αξίωμά του. Απόφαση που, όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά τα του οίκου της Θέμιδος, φέρνει αλλαγές. Προς ποια κατεύθυνση; Μένει να το δούμε στην Ολομέλεια του Σαββάτου, όταν θα ανακοινωθούν και επισήμως οι υποψηφιότητες για τον διάδοχο του Ντογιάκου.