Οι Αλεπούδες δεν φοβούνται το κυνήγι ούτε εκτός Αγγλίας. Το πρώτο ευρωπαϊκό βράδυ στο Τσάμπιονς Λιγκ για την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι ήταν ιστορικό καθώς πέρασε από το Μπριζ με το επιβλητικό 3-0.

Ηταν μόλις ο ένατος ευρωπαϊκός αγώνας στην ιστορία της Λέστερ και η πρώτη νίκη ύστερα από την περίοδο 1961-1962 όταν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων είχε νικήσει σε προκριματικό αγώνα την Γκλέναβον της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η Λέστερ κατάφερε να αιφνιδιάσει την Μπριζ με το γκολ του Ολμπράιτον (5′) και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μαχρέζ (29′ απευθείας εκτέλεση φάουλ και 61′ πέναλτι).

«Το να σκοράρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Οπως ακριβώς το ονειρευόμουν» είπε ο Ολμπράιτον. Το Γουέμπλεϊ δεν φέρνει τύχη στους αγγλικούς συλλόγους που επιλέγουν να αγωνιστούν εκεί σε ευρωπαϊκά παιχνίδια τους. Αυτό συνέβη και στην Τότεναμ, η οποία ηττήθηκε από τη Μονακό με 2-1 μπροστά σε 85.011 θεατές, αριθμός ρεκόρ για το στάδιο.

Σίλβα (15′) και Λεμάρ (31′) έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα του Ζαρντίμ, η Τότεναμ μείωσε με τον Αλντερβέιλερντ (45′), αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει το αποτέλεσμα παρά το 63% κατοχής μπάλας και τις 15 τελικές.

Με χατ τρικ του Αγουέρο (9 γκολ σε πέντε αγώνες) η Σίτι νίκησε στο Ετιχαντ 4-0 την Γκλάντμπαχ στον αγώνα που διεξήχθη 24 ώρες αργότερα, λόγω της προχθεσινής καταιγίδας που έπληξε το Μάντσεστερ. Το τέταρτο γκολ για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέτυχε ο Ιχεανάτσο. Οσο για τον καταλανό τεχνικό, έφτασε την έβδομη νίκη στα ισάριθμα πρώτα ματς της χρονιάς, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά.