Ιστορικών διαστάσεων επική ανατροπή της Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με 2-1.

Για πρώτη φορά στην τεράστια ιστορία τους οι Μερένχες κατάφεραν να ανατρέψουν σκορ αν και βρίσκονταν αντιμέτωποι με το φάσμα της ήττας μέχρι το 89ο λεπτό (εξαιρούνται οι αγώνες που οδηγήθηκαν στην παράταση).

Το σύνθημα της αντεπίθεσης για τους πρωταθλητές Ευρώπης έδωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αρχικά με προειδοποιητική βολή στο 83′ (δοκάρι) και στη συνέχεια με γκολ που πέτυχε με απευθείας φάουλ. Ηταν το 550ό τέρμα στην καριέρα του, το οποίο ωστόσο δεν πανηγύρισε, αφού ας μην ξεχνάμε η Σπόρτινγκ αποτέλεσε το εφαλτήριο της καριέρας του.

Κι ενώ όλοι αναρωτιόντουσαν αν η Ρεάλ θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη στα λεπτά των καθυστερήσεων, ο Μοράτα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα στην εκπνοή με δυνατή κεφαλιά, προκαλώντας έκρηξη ενθουσιασμού στις εξέδρες του Σαντιάγο Μπερναμπέου. «Πιστεύαμε μέχρι το τέλος, ποτέ δεν κατεβάσαμε τα χέρια μας. Απόψε οι αλλαγές ήταν επιτυχημένες. Αυτή είναι η ομάδα που γνωρίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα πάντα σε μία στιγμή» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ρεάλ και Ντόρτμουντ έγιναν αμέσως αφεντικά στον 6ο όμιλο, καθώς ο γερμανικός οδοστρωτήρας ισοπέδωσε τη Λέγκια στη Βαρσοβία νικώντας με 6-0. Οι Κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με 3-0 στο 17′, επίδοση μοναδική στη διοργάνωση, ενώ στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσε το όνομά του ακόμα και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο Μάξι Αλέγκρι είχε προειδοποιήσει αλλά δεν τον άκουγε κανείς. Οι πολλές φιλοφρονήσεις για την ομάδα του, τη Γιουβέντους, της έκαναν τελικά κακό, κι αυτό φάνηκε στο ματς με τη Σεβίλλη από την οποία υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία. Το δοκάρι του Ιγκουαΐν δεν σώζει τα προσχήματα για τη Γηραιά Κυρία, της οποίας βασικός στόχος φέτος είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πολύπειρος Ντάνι Αλβες παρατήρησε ότι στη συγκεκριμένη διοργάνωση χρειάζεται δυνατή ψυχολογία και αξιοποίηση των ευκαιριών.

Από έναν περίπατο στο πάρκο, η Λεβερκούζεν κατάφερε να μετατρέψει το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε πόλεμο. Μέχρι το 15′ οι Ασπιρίνες προηγούνταν 2-0, ενώ είχαν χάσει και μία ντουζίνα ευκαιρίες. Ενα κολασμένο δίλεπτο (36′-38′) ήταν αρκετό ώστε να καταρρεύσουν και οι Ρώσοι να σημειώσουν δύο γκολ φτάνοντας στην ισοφάριση (2-2).