Το ένθετο του στοιχήματος που κυκλοφορεί, δύο φορές την εβδομάδα, με «ΤΑ ΝΕΑ» δεν θα το βρείτε στην εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας. Κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, οπότε τις προβλέψεις του αθλητικού τμήματος για τα ματς του τριημέρου θα τις διαβάσετε αύριο.

Εχω όμως άλλες, εξίσου ενδιαφέρουσες, προβλέψεις. Προβλέψεις και αποκαλύψεις για το φλέγον θέμα των τελευταίων μηνών στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, επομένως και του ελληνικού αθλητισμού που ποδοσφαιροκρατείται. Ποιο είναι αυτό; Μα τι άλλο από τις εκλογές της ΕΠΟ που έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ ισχυρών παικτών, εκ των ισχυροτέρων της ελληνικής οικονομίας; Οπότε δεν μιλάμε για μάχη με σφεντόνες αλλά για πυρηνικό πόλεμο.

Νέα αναβολή ενόψει

Η πρόβλεψη που κάνει η στήλη και θα επιβεβαιωθεί την ερχόμενη εβδομάδα είναι πως οι πολυθρύλητες εκλογές της αμαρτωλής ελληνικής Ομοσπονδίας δεν θα γίνουν (ούτε) στις 26 Οκτωβρίου! Μετά την αναβολή που πήραν εξαιτίας της αβλεψίας –εδώ μάλλον γελάμε όταν μιλάμε για τόσο έμπειρους παράγοντες –της ΕΠΟ να ορίσει εκλογική επιτροπή.

Το «Shot» έμαθε και αποκαλύπτει πως η αντιπολίτευση της Ομοσπονδίας, της οποίας ηγείται ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλης Γραμμένος, θα προσφύγει εκ νέου στο Διαιτητικό Δικαστήριο διότι οι νομικοί σύμβουλοί της εντόπισαν νέα παρατυπία και θα προσβάλουν τη διαδικασία. Μελετώντας την «παράδοση» το ματς είναι άσος, μιας και λέγαμε για προβλέψεις. Οσες φορές έχει κληθεί το ΔΔ να εξετάσει προσφυγή εις βάρος των αποφάσεων (ή των μη αποφάσεων) της ΕΠΟ, δεν έχει δικαιώσει ποτέ την Ομοσπονδία.

Ασος ημίχρονο/τελικό και Over

Τώρα το πρόβλημα είναι ότι μετά τις παραιτήσεις του Γιώργου Γκιρτζίκη (φωτογραφία) και των μελών του ΔΣ που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, οι αποφάσεις λαμβάνονται από 19 μέλη, ενώ το καταστατικό ορίζει πως πρέπει να λαμβάνονται από 21. Η προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά των αποφάσεων που έχει λάβει το 19μελές ΔΣ είναι βέβαιη και δύσκολα δεν θα δικαιωθεί η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου.

Εφόσον ηττηθεί εκ νέου η διοίκηση της ΕΠΟ, τότε θα έχουμε σημαντικές αλλαγές σε όλη τη διαδικασία. Στις εκλογές, όποτε τέλος πάντων γίνουν αυτές, το πιθανότερο θα είναι πλέον πως θα πάμε με Διοικούσα Επιτροπή που θα οριστεί από το Πρωτοδικείο. Αφού οι αποφάσεις του 19μελούς ΔΣ (θα) στερούνται εγκυρότητα και για να αποφευχθεί ο φαύλος κύκλος, θα οριστεί Επιτροπή και όπως αντιλαμβάνεστε το ματς θα λήξει με άσο ημίχρονο, άσο τελικό και Over!

Aλλο να δικαιολογούνται και άλλο να εξηγούνται

Ομορφιές θα έχουμε σήμερα στον ΕΣΑΚΕ. Η ατζέντα της συνεδρίασης του ΔΣ είναι ικανή να ανάψει φωτιές. Για να καταλάβετε, πρώτο θέμα προς συζήτηση είναι η έκθεση των ορκωτών λογιστών που διενήργησαν έλεγχο για τα πεπραγμένα του ΕΣΑΚΕ την τελευταία πενταετία. Οι ελεγκτές έχουν ξετινάξει τα βιβλία, τα τιμολόγια και όλα τα χαρτιά του Συνεταιρισμού, αλλά μην περιμένετε συνταρακτικά πράγματα. Συνήθως τέτοιοι έλεγχοι μοιάζουν με την περαίωση που δίνει το υπουργείο Οικονομικών και όλες οι μικροατασθαλίες ή οι παραλείψεις διαγράφονται. Διότι οι ελεγκτές βλέπουν αν δικαιολογούνται τα έξοδα και όχι πόσο μεγάλα είναι ή αν είχαν λόγο να γίνουν.

Δηλαδή, αν τα έξοδα για ταξίδια και ξενοδοχεία έχουν τα απαραίτητα παραστατικά, οι ελεγκτές δίνουν έγκριση και δεν εξετάζουν αν τα εισιτήρια ήταν πρώτης θέσεως ή τα ξενοδοχεία ήταν luxury. Το ίδιο αν υπάρχουν αποδείξεις για τις όποιες αγορές, χωρίς να εξετάζεται η αναγκαιότητα μιας καφετιέρας ή ενός playstation ας πούμε.

Υπάρχει κεντρικός χορηγός

Από εκεί και πέρα, θα γίνει απολογισμός των πρώτων μηνών θητείας της νέας διοίκησης και έκθεση των ενεργειών της για το φλέγον θέμα του κεντρικού χορηγού του πρωταθλήματος. Ζήτημα που αφορά τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με μια πληροφορία που έφθασε χθες στα αφτιά της στήλης, παρά τις αντίθετες προβλέψεις οι επαφές έχουν φέρει αποτέλεσμα, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση σήμερα. Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον αν η πρόταση προέρχεται από τον χώρο του στοιχήματος, διότι οι τρεις μεγάλοι (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ) έχουν κλείσει με τον ΟΠΑΠ. Οπότε αν υπάρχει ανταγωνιστής, τότε μπορεί να σκαλώσει το θέμα. Οχι ότι πρέπει ή δικαιολογείται, αλλά μπορεί.

Αν, πάλι, η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των πετρελαιοειδών, όπου από τον ΕΣΑΚΕ αναζητούσαν ενδιαφερόμενο, προφανώς και είναι βέβαιο ότι τα πάντα θα κυλήσουν ομαλά και το πρωτάθλημα με 14η ομάδα (Λευκάδα) και κεντρικό χορηγό θα κάνει λαμπρό τζάμπολ!

Σήμερα ή αύριο

Μένουμε στο μπάσκετ για ένα αγωνιστικό θέμα που αφορά την «επίσημη αγαπημένη». Η πιάτσα εσχάτως βοά ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σκοπεύει να συναντηθεί με τον προπονητή της χρονιάς στην Ευρωλίγκα, Δημήτρη Ιτούδη. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναζητά τον διάδοχο του Φώτη Κατσικάρη και θέλει να πληροφορηθεί αν ο πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ επιθυμεί και μπορεί να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας. Συνάντηση δεν έχει γίνει, όμως, καθότι ο Ιτούδης μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής θα είναι στην Αθήνα, είναι πιθανό η συζήτηση να γίνει τις επόμενες ώρες. Σήμερα ή αύριο δηλαδή. Ας περιμένουμε εξελίξεις.

Τρία μαζεμένα

Στην Αθήνα θα βρεθεί για το τουρνουά προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος θα κάνει μίνι τουρνέ. Δέκα ημέρες αργότερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη. Λίγες ημέρες μετά θα δώσει άλλη στο Βελιγράδι και ακολούθως στη Μόσχα. Με τη σειρά αυτή θα οριστούν και τα επόμενα τρία φάιναλ φορ.

Κουίζ

Μια συμφωνία, από αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικές, χάλασε. Η μία πλευρά αποφάσισε να αποχωρήσει, η άλλη αντί να την προσεγγίσει πίεζε για καλύτερο deal και έτσι απέμενε το τυπικό της έκδοσης του «διαζυγίου». Οταν όμως η σχέση είναι δυνατή, το «ζευγάρι» είναι ισχυρό, ο «συμβιβασμός» για το καλό όλων είναι το πιθανότερο σενάριο. Η συμφωνία ανανεώθηκε και σύντομα θα ανακοινωθεί. Ποιο είναι το ζευγάρι;