Μια συνέντευξη διαφορετική από άλλες παραχώρησε χθες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ποζάροντας για σέλφι και μοιράζοντας φιλιά στους τρεις νέους – από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία – που του πήραν συνέντευξη, όλοι «σταρ» του YouTube, ο ένας με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακολούθους. Τη συνέντευξη οργάνωσαν από κοινού το YouTube και το ενημερωτικό δίκτυο Euronews. Hταν μια προφανής προσπάθεια του 61χρονου προέδρου της Κομισιόν να προσεγγίσει τους νέους της Ευρώπης.

Ο Γιούνκερ παραδέχθηκε πως δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα σόσιαλ μίντια, αρνήθηκε όμως ότι είναι πάνω από τον μέσο άνθρωπο.

«Δεν είμαι κανένας αστέρας του κινηματογράφου. Σε έχω φιλήσει;» ρώτησε τον νεαρό Πολωνό που του έθετε ερωτήσεις. «Γιατί όχι τώρα;» πρόσθεσε και σηκώθηκε προκειμένου να τον φιλήσει στο μάγουλο.

Ο Γιούνκερ κάλεσε τους νέους να υπερασπιστούν την ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης και μίλησε με συγκίνηση για τον πατέρα του, έναν βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που πέθανε φέτος. Μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, από την τρομοκρατία έως τη φοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων.

«ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Goldman Sachs». Οι νεαροί «δημοσιογράφοι» δεν παρέλειψαν να τον ρωτήσουν και για τον προκάτοχό του, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και δη την πρόσληψή του από την Goldman Sachs, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. «Τι είπα; Επαναλαμβάνω: Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναλάβει μια θέση σε μια ιδιωτική τράπεζα, όμως όχι σε αυτήν!», είπε θυμίζοντας τον ρόλο της αμερικανικής τράπεζας στην κρίση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων το 2008.