Η Volvo επεκτείνει τη γκάμα της με το νέο V90 Cross Country, ένα μοντέλο που συνδυάζει την πολυτέλεια με την εκτός δρόμου περιπέτειες. Τα Cross Country μοντέλα ανέκαθεν ήταν πολύ σημαντικά για τη Volvo, καθώς οι πελάτες πολυτελών μαρκών παραδοσιακά διακρίνονται από ένα lifestyle συνυφασμένο με τις έντονες εμπειρίες, που συχνά τους οδηγεί «εκτός της πεπατημένης», σε αναζήτηση νέων συγκινήσεων.

Το νέο V90 Cross Country πατάει πάνω στη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) . Οι πρώτες δοκιμές έχουν γίνει. Το σκληροτράχηλο μοντέλο έχει ήδη διανύσει χιλιάδες χιλιομέτρων, σε αφιλόξενες περιοχές που ποικίλλουν όπως ο παγωμένος Βορράς της Σουηδίας, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν ενίοτε και τους -40 βαθμούς Κελσίου έως την καυτή, αφιλόξενη έρημο της Αριζόνα.

Το νέο V90 Cross Country θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Cars στην Τορσλάντα, βόρεια του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα εμφανιστούν στη χώρα μας στις αρχές του 2017.