Οι γνώστες ανέμεναν μία κίνηση από την πλευρά του υπουργού Πολιτισμού,Αριστείδη Μπαλτά, ύστερα από την κινητικότητα των τελευταίων ημερών πουήθελε τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Γιώργο Αντωνακόπουλο να

εισηγείται τον Παναγιώτη Δούρο για τη θέση του γενικού διευθυντή τουοργανισμού.

Και η κίνηση αυτή ήρθε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τοδελτίο Τύπου του υπουργείου, «απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του οΠρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Γιώργος Αντωνακόπουλος»και τη θέση του αναλαμβάνει η έως τώρα αντιπρόεδρος και καθηγήτρια τουNew York University Ελένη (Λιάνα) Θεοδωράτου.

Η τελευταία συνδέεται με τονυπουργό με παλιά φιλία, αλλά μέχρι πρότινος διατηρούσε σχέσεις με τον Π.Δούρο και την αδελφή του, περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» με τίτλο «Από τονΛούκο στον Δούρο;», όπου γινόταν αναφορά στην αναμενόμενη εισήγησηΑντωνακόπουλου να τοποθετηθεί γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ – χωρίςπροκήρυξη της θέσης – ο Π. Δούρος, με τον οποίο συνδέονται φιλικά.

Η κίνησητου υπουργού συνδέεται με πληροφορίες για «διορθωτικές ενέργειες» από τηνπλευρά του σε ό,τι αφορά την υπόθεση Λούκου και αποστάσεις που επιθυμείπλέον να κρατήσει από παλιότερες μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην παύση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με άλλεςπληροφορίες, η παρέμβαση δεν αποκλείεται να έχει δονήσεις και στοεσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει ενδιαφέρον, για παράδειγμα, το πώςθα εξελιχθούν πλέον οι σχέσεις Μπαλτά και Ρένας Δούρου.