Ραντεβού στις Σπέτσες για τρέξιμο και κολύμπι δίνουν το τριήμερο 7 – 9 Οκτωβρίου περισσότεροι από 6.000 δρομείς που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή στο Spetses Mini Marathon. Στην έκτη της πια χρονιά η διοργάνωση, έχοντας μπει για τα καλά στο ετήσιο καλαντάρι των αθλητικών εκδηλώσεων στη χώρα μας, συνεχίζει να αναπτύσσεται προσελκύοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες και προσφέροντάς τους νέες ευκαιρίες άθλησης.

Το διαφορετικό στοιχείο που προστέθηκε στο φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα είναι η διεξαγωγή για πρώτη φορά μιας επίδειξης όρθιας σανιδοκωπηλασίας (Stand Up Paddle). Ωστόσο, ο υπόλοιπος πυρήνας των αθλημάτων παραμένει σταθερός και προορίζεται για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στους δρόμους αντοχής και στην κολύμβηση. Δεν είναι τυχαίο που η πιο μικρή συμμετέχουσα θα είναι μια μπέμπα μόλις 23 ημερών τη στιγμή των αγώνων (γεννήθηκε την Τετάρτη), ενώ ο πιο μεγάλος αθλητής έχει σβήσει τα 89 κεράκια της τούρτας γενεθλίων του.

Το κυρίως event είναι τα 25 χλμ. του πλήρους φυσιολατρικού γύρου του νησιού που συνοδεύονται ωστόσο από μικρότερες διαδρομές των 10 και 5 χλμ. και είναι ουσιαστικά ένας γύρος της πόλης των Σπετσών. Στη θάλασσα, υπάρχει ο κολυμβητικός αγώνας των 3 χλμ. στη διαδρομή Κόστα – Σπέτσες κι εκείνος των 5 στη διαδρομή Σπέτσες – Κόστα – Σπέτσες. Ακόμη, για τους μικρούς αθλητές έως 5 ετών υπάρχει ο δρόμος 500 μέτρων, ενώ οι μαθητές Δημοτικού στήνονται στην αφετηρία του ενός χιλιομέτρου. Παράλληλα, για τις ηλικίες από 8 έως 15 ετών διοργανώνεται και κολυμβητική δοκιμασία 150 και 300 μέτρων αντίστοιχα. Τέλος, υπάρχει και η φιλανθρωπική κίνηση του Πάνου Βασιλαρά, πρεσβευτή του προγράμματος #Charity4U της Holmes Place, που θα κολυμπήσει τον γύρο του νησιού, συγκεντρώνοντας χρήματα για ευαγή ιδρύματα.

Ακόμη, η διοργάνωση είναι ανοικτή και για επαγγελματίες. Ετσι, σε κάθε αγώνισμα θα δώσουν το «παρών» αναγνωρισμένες προσωπικότητες που θα βοηθούν τους υπολοίπους, λειτουργώντας ουσιαστικά ως λαγοί. Την παράδοση αθλητών όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Αθανασία Τσουμελέκα θα συνεχίσουν φέτος μεταξύ άλλων οι χάλκινοι ολυμπιονίκες του Ρίο Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Κρίστελ Βουρνά και η Νόρα Δράκου. Επιπλέον, για μία ακόμα χρονιά το «παρών» θα δώσουν η Βούλα Κοζομπόλη και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, όπως και ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης με την ομάδα του συλλόγου Περπατώ.

info

Mπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη διεύθυνση http://spetsesmarathon.com/?page_id=1001