Για κάποιον δυσεξήγητο λόγο η κυβέρνηση τραβάει ζόρι. Ρωτάει και ρωτάει ξανά τη ΝΔ τι προτίθεται να κάνει με τα 246 εκατομμύρια ευρώ που προσέφεραν οι Υπερθεματιστές της τηλεόρασης.

Θα τα επιστρέψει ή όχι;

Είναι μια αγωνία κατανοητή ενδεχομένως για ανθρώπους που θα δώσουν λεφτά και θα πάρουν ένα πουκάμισο αδειανό.

Λιγότερο κατανοητή είναι για μια κυβέρνηση –παρότι όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι μάλλον πρόκειται για βλακώδη απορία παρά για επιχειρηματικό ενδιαφέρον.

Αφενός τα 246 εκατομμύρια δεν έχουν δοθεί ώστε να επιστραφούν και δεν θα έχουν δοθεί πριν από το 2018 όταν οι πιθανότητες να είναι ο Παππάς υπουργός για να τα εισπράξει είναι περίπου ίσες με τις πιθανότητες του ΠΑΣ Γιάννινα να εισπράξει το πριμ κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αφετέρου επειδή η τότε κυβέρνηση θα κάνει προφανώς ό,τι αποφασίσει η Δικαιοσύνη εφόσον προσφύγουν (αν προσφύγουν…) όσοι θεωρούν ότι αδικούνται από τη διαδικασία του ΕΣΡ που θα κάνει τον νέο διαγωνισμό.

Συνεπώς η αγωνία μιας κυβέρνησης για ένα επιχειρηματικό ζήτημα που θα το κρίνει τελικά η Δικαιοσύνη είναι εντελώς περιττή.

Θα έλεγα και ύποπτη αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι υπουργοί κάνουν μπίζνες: ο τελευταίος που μπλέχτηκε λέγεται Ακης και τώρα παίζει τάβλι στον Κορυδαλλό. «Γιάννη Σμπώκο, φέρε πίσω τα λεφτά!».

Βέβαια υπάρχουν μερικές συμπτώσεις που ευτυχώς δεν είναι παρά συμπτώσεις.

Ακόμη περιμένουμε να δοθεί στη δημοσιότητα ο έλεγχος των πόθεν έσχες όσων πλειοδότησαν στον διαγωνισμό. Ακόμη περιμένουν τα ενδιαφερόμενα κανάλια να πάρουν στα χέρια τους τις κασέτες του διαγωνισμού.

Διότι ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια.

Να φανταστείτε ότι κάποιο από αυτά τρύπωσε σε διάταξη θερινού νομοσχεδίου του Σπίρτζη (στις 2 Αυγούστου) και κατήργησε το ασυμβίβαστο ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και εργολάβου.

Και λέω ο διάβολος διότι κατά διαβολική σύμπτωση το ασυμβίβαστο που κατήργησε καλοκαιριάτικα ο Σπίρτζης αφορά τον κουμπάρο του Σπίρτζη που έτσι μπόρεσε να πάρει μέρος στον διαγωνισμό της κυβέρνησης του Σπίρτζη και κατά πολλαπλή διαβολική σύμπτωση να πάρει μία από τις άδειες που μοίραζε η κυβέρνηση του Σπίρτζη.

Βεβαίως ο Σπίρτζης έχει εγκαίρως και εγκύρως δηλώσει ότι «και είμαι και φαίνομαι τίμιος» –ποιος το αμφισβήτησε άλλωστε;

Ετσι ακόμη κι αν κυκλοφορούν συμπτώσεις, ποτέ δεν θα μπορούσε κανείς να υπονοήσει ότι ο Σπίρτζης και η υπόλοιπη παρέα που ρωτάει τη ΝΔ για τα μπικικίνια μπορεί να είναι τίποτε άλλο από ενδιαφερόμενοι περαστικοί.

Είναι σίγουρο δηλαδή ότι δεν κάνουν μπίζνες, ούτε τραβούν ζόρι τι θα γίνει με τα λεφτά.

Φαίνονται, άλλωστε…