Στο κράτος όπου υπουργός είναι ένας κύριος που τον λένε Πολάκη (δεν κάνω τυχαία την αναφορά, όπως θα φανεί εν συνεχεία) υπάρχει ένας οργανισμός που ονομάζεται ΚΕΕΛΠΝΟ και τελεί υπό την άμεση επίβλεψή του. Στον οργανισμό αυτόν, τον οποίο η κυβέρνηση του κράτους που προανέφερα και του οποίου υπουργός, επαναλαμβάνομαι αυτή τη στιγμή, είναι αυτός ο κύριος Πολάκης τοποθετήθηκε προ μηνών πρόεδρος ένας κύριος Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, χειρουργός εκ Χανίων ορμώμενος, όπου εντελώς, μα εντελώς, συμπτωματικά εκλέγεται και αυτός που τον τοποθέτησε (αν δεν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, η οποία διαθέτει ηθικό πλεονέκτημα ως γνωστόν, θα μπορούσε άνετα να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα ρουσφέτι του κερατά…).

Προηγουμένως, αυτός ο κύριος Πολάκης για να τοποθετήσει τον συμπατριώτη του κύριο Ρόζενμπεργκ πρόεδρο είχε απολύσει άλλο χειρουργό, τον φίλο μου τον Θανάση τον Γιαννόπουλο, βέρο «βάζελο», όπου για ένα «γινάτι» με τον Σαμαρά πήγε στον Καμμένο –ας πρόσεχε!

Αυτός λοιπόν ο κύριος Ρόζενμπεργκ, πρόεδρος ενός οργανισμού ο οποίος διαθέτει πάνω από 500 υπαλλήλους, δεν βρήκε κανέναν μεταξύ αυτών για να τον τοποθετήσει στο γραφείο του. Εξού και κουβάλησε μια κυρία μαζί του (διαθέτω το όνομά της, αλλά ποσώς ενδιαφέρει), η οποία με το που εγκαταστάθηκε στο γραφείο του κυρίου Ρόζενμπεργκ άρχισε να ζητάει από τους υπαλλήλους την αλληλογραφία του οργανισμού, καταλόγους του προσωπικού, τα τηλέφωνά τους, τα e-mails τους, ωράρια, άδειες κ.λπ. Οι υπάλληλοι με τη σειρά τους αντέδρασαν. Και επειδή, εκτός από αυτά, στο ΚΕΕΛΠΝΟ διατηρούνται τα (απόρρητα) εθνικά αρχεία για τους οροθετικούς, τους καρκινοπαθείς και τους ασθενείς ειδικών κατηγοριών, το πήγαν το πράγμα στα άκρα. Αφού ο πρόεδρος Ρόζενμπεργκ δεν τους απαντούσε ποια είναι η κυρία, απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, στο ΙΚΑ, και όπου δει, πλην όμως πέπλος μυστικότητας κάλυψε τα πάντα.

Στις 5 Σεπτεμβρίου όμως, επιστρέφοντας από τις διακοπές, λύθηκαν όλες οι απορίες τους: στο ΦΕΚ 246 δημοσιεύτηκε απόφαση σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Κουρουμπλής, φίλος μου παλαιόθεν, προσέλαβε στο πολιτικό του γραφείο ως ειδική συνεργάτιδα της κατηγορίας ΠΕ, με Μ.Κ 13 (αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει), την κυρία που προανέφερα!

Ερώτηση: δεν είναι όμως ψιλοαπάτη να την έχει προσλάβει ο Κουρουμπλής στο υπουργείο των Εσωτερικών και αυτή να εμφανίζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρά τω προέδρω; Και δεύτερη ερώτηση: αφού πληρώνεται από το υπουργείο Κουρουμπλή, είναι δυνατόν να απαιτεί πρόσβαση σε προσωπικά και υπηρεσιακά δεδομένα υπαλλήλων οργανισμού ο οποίος δεν ανήκει στο υπουργείο των Εσωτερικών;

Ο κυρ Πολάκης, ο «πολλά βαρύς και όχι» υπουργός, που στέλνει μαζικά υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στον εισαγγελέα, υποθέτω ότι θα τη στείλει και τη συγκεκριμένη, που εκ των πραγμάτων παραβιάζει τον μισό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ε; Τι; Οχι;

Παραπέτασμα

Το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ απ’ ό,τι φαίνεται, λόγω και της υπεραπασχόλησης του κυρ Πολάκη με αυτό (όταν δεν είναι συνεχώς στο fb, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα…), θα κυριαρχεί για πολύ στη ζωή μας, διότι έτσι είναι αυτή η κυβέρνηση: δεν παράγει αποτελέσματα πουθενά, αλλά έχει την τέλεια συνταγή για να αποπροσανατολίζει!

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσω τη χθεσινή «μπούκα» στο γραφείο της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, της Οικονομικής Αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέως, προκειμένου να ανακαλύψουν τα τεκμήρια του τρομερού εγκλήματος (στο μυαλό του Πολάκη…) που διέπραξε εκείνη, όταν η εταιρεία της ανέλαβε με διαγωνισμό το 2011 ένα project του ΚΕΕΛΠΝΟ και δεν φρόντισε προηγουμένως να πάρει την άδεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «μπούκα» έφερε τον Στουρνάρα στα όριά του, ανέβηκε στα κεραμίδια, διότι, και ορθώς, θεώρησε το σκηνικό ευθύ χτύπημα κάτω από τη μέση, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα είχε συγκαλέσει σε συνεδρίαση την επιτροπή η οποία θα αποφάσιζε για τη διοίκηση της «πολύ πονεμένη ιστορία» Attica Bank.

Το πρώτο που έκανε, πληροφορούμενος και το ιταμό ύφος με το οποίο οι της Οικονομικής Αστυνομίας αντιμετώπισαν τη σύζυγό του, ήταν να τηλεφωνήσει στον αριστερό πρόεδρο Αλέξη, ο οποίος, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, βαδίζει ευθυτενής και αγέρωχος στον δρόμο που χάραξε ο γιος του Θεού Τσάβες, Νικολάς Μαδούρο.

Οπως διά μηνυμάτων με ενημέρωσε, είπε του Τσίπρα ότι «θεωρεί απαράδεκτο για τη δημοκρατία να εισβάλλει εισαγγελέας σε γραφεία και να αρνείται να δηλώσει το όνομά του και τι ακριβώς ψάχνει». Και του πρόσθεσε: «Να ψάξει (ο εισαγγελέας) ό,τι θέλει, δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Αλλά αυτή δεν είναι συμπεριφορά και να το δει».

Τι του απάντησε ο Τσίπρας δεν με ενημέρωσε από λόγους τακτ, αλλά συμπεραίνω ότι, όπως πάντα, θα δήλωσε «έκπληκτος» (αυτό το παιδί όλο εκπλήσσεται με ό,τι συμβαίνει στην κυβέρνηση. Ιδέα δεν έχει για ό,τι συμβαίνει γύρω του…).

Κατά τα λοιπά, αθροίζω και αυτό το γεγονός στη μεθοδική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να «θαμπώσει» ή και να «μουντζουρώσει» την εικόνα του Στουρνάρα, μετά τα όσα γνωστοποιήθηκαν για την πίεση που του ασκείται από διάφορες πλευρές να ηγηθεί του εγχειρήματος της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Και διαβλέπω ότι θα έχουμε και συνέχεια –μην εκπλαγεί κανείς αν εμφανιστεί ας πούμε κάποια από τις επόμενες ημέρες στην Ευελπίδων ο Νικολόπουλος με καμιά μήνυση κατά Στουρνάρα ανά χείρας. Φυσικά για «εσχάτη προδοσία»…

Κακή συνεννόηση

Στο μεταξύ, αναγγέλλω με σπαραγμό ψυχής ότι στην κυβέρνηση επιεικώς έχουν μπλέξει τα μπούτια τους με την υπόθεση που προκαλεί ακατάσχετα γέλια στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ –ήτοι την «για τα μάτια του κουμπαροκαλογρίτσα μόνο» ανερυθρίαστη κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας του καναλάρχη και εκείνης του εργολάβου. Το σκηνικό χθες εξελίχθηκε ως εξής:

Ο «τύφλα να ‘χει ο Βασιλάκης ο Καΐλας σε κλάψα» υπουργός Σπίρτζης που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε κάτι τέτοια και ειδικά άμα του λες για τον κουμπαροκαλογρίτσα εργολάβο, με μακροσκελή δήλωσή του καταγγέλλει μουμουέ, ΝουΔού και φυσικά ΠΑΣΟΚ (αλίμονο…), για την αισχρή συκοφαντία ότι αυτός κατάργησε το ασυμβίβαστο. Αντιγράφω απόσπασμα από τη μνημειώδη δήλωση του «μάνα κλαίω, αλλά τι να κάνω θα υπογράψω» υπουργού:

«Με βάση τη νομοθεσία που η Κυβέρνηση περιφρουρεί και εφαρμόζει στη διακήρυξη για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών είναι και θα παραμείνει –όσο κι αν λυσσάνε και φωνάζουν –ασυμβίβαστη η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης Μέσων Ενημέρωσης με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου, του Μέλους οργάνου διοίκησης ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης, που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις (έργα και προμήθειες). Αυτό προβλέπει ο Νόμος 3310/2005 που ισχύει κανονικότατα».

Νωρίτερα, όμως, είχε βγει ένα… παπαδοπαίδι, ονόματι Κρέτσος, αυτός είναι γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, και αφού είχε υπερασπιστεί την κατάργηση του ασυμβίβαστου του κουμπαροκαλογρίτσα, δηλώνοντας «πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη και κάποιου επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις», ευκαιρίας δοθείσης είπε να πέσει και στην αναχρονιστική αντιπολίτευση. Και τι δήλωσε αυτό το αγόρι (στον Αθήνα 9,84): «Οσοι έχουν, λοιπόν, τον “μανδύα” της ευρωπαϊκής φωνής θα έπρεπε να το γνωρίζουν»!

Εγώ πιστεύω ότι αυτά τα «ντράβαλα» συμβαίνουν διότι απουσιάζει εκτός Ελλάδος, στον μακρινό Καναδά, ο μέντορας και των δύο αυτών κυρίων, ο «ταλαντούχος κύριος Παππάς». Και είμαι βέβαιος πως άμα γυρίσει με το καλό θα τους τραβήξει το αφτί, που δεν συνεννοούνται μεταξύ τους και τον εκθέτουν με τους καβγάδες τους, τα κουτά…