Με συνοπτικές διαδικασίες, αιφνιδιαστικά, χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος, απομακρύνθηκε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Νίκος Τσόγκας.

Την απόφαση για τη μετακίνησή του σε άλλη υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους του υπηρεσιακού του περιβάλλοντος, την πληροφορήθηκε το πρωί με ένα λακωνικό τηλεφώνημα από αρμόδιο της Διεύθυνσης Προσωπικού. Χωρίς να του δοθεί καμία εξήγηση για τον λόγο της απομάκρυνσης, ενημερώθηκε ότι μετακινείται σε κάποια υπηρεσία κάπου στην Περιφέρεια Αττικής.

Η είδηση πάντως για τη μετακίνησή του πριν καν ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος προκάλεσε αίσθηση κι έδωσε λαβή για σχόλια σε συναδέλφους του στην υπηρεσία και σε συνδικαλιστές καθώς και ο ίδιος μετείχε στην Ενωση Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρόκειται για τον μακροβιότερο εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς υπηρετεί στην συγκεκριμένη θέση από το 2010.

Χαμηλών τόνων αξιωματικός, θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους και δοκιμασμένους στα επικοινωνιακά ζητήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενόσω ήταν εκπρόσωπος άλλαξαν τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, πέντε υπουργοί και τέσσερις αρχηγοί χωρίς να έχουν δημιουργηθεί τριβές.

Συνδικαλιστές και συνάδελφοί του εκφράζουν πολλές επιφυλάξεις για την αιφνιδιαστική απομάκρυνση και τους λόγους που την προκάλεσαν, ως προς το αν έγινε με υπηρεσιακά κριτήρια. Επισημαίνουν δε με νόημα ότι τον τελευταίο καιρό από τα 7 μέλη του ΔΣ της Ενωσης Αξιωματικών έχουν μετακινηθεί τα 5.