Τη μέθοδο του αιφνιδιασμού, που έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν, επέλεξε η Εισαγγελία Διαφθοράς και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η είδηση περί εφόδου στο σπίτι του Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο η σύζυγός του Σταυρούλα (Λίνα) Νικολοπούλου είχε δηλώσει ως επαγγελματική της έδρα, πολύ γρήγορα έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Τι ακριβώς είχε συμβεί;

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς διενεργούν συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πριν από λίγους μήνες είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το πρώτο μέρος της έρευνας εις βάρος των μελών του πρώην ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για απιστία στην υπηρεσία. Η έρευνα όμως είχε και συνέχεια. Στο πλαίσιο του «β’ μέρους» οι εισαγγελείς έκριναν αναγκαίο το μέτρο αυτό και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επίμαχη έφοδο κατάσχοντας έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν την εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα.

Τα ευρήματα αυτά, βέβαια, θα σταλούν στους αρμόδιους εισαγγελείς προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν –και ποια –αξία στο πλαίσιο των ερευνών τους. Η έρευνα εξάλλου είναι στην αρχή και κάθε συμπέρασμα είναι πρόωρο δικονομικά και ουσιαστικά.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, η εταιρεία MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS, η οποία εκπροσωπείται από τη Νικολοπούλου, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «στοχευμένο και αδικαιολόγητο θόρυβο», επισημαίνοντας ότι η ελεγχόμενη εταιρεία «κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας». «Ολοι αντιλαμβάνονται –χαρακτηριστικά αναφέρεται –ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι’ αυτό και ελέγχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία». Επιφυλάσσεται δε να ασκήσει η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας όλα τα νόμιμα δικαιώματά της σε περίπτωση που η δυσφήμηση συνεχιστεί.

… και το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Στουρνάρας θεσμικά συνομιλούν αλλά αυτό δεν δημοσιοποιείται πάντα όπως έγινε χθες. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έδωσε το Μαξίμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό ώστε να τον ενημερώσει ο ίδιος για την έφοδο του οικονομικού εισαγγελέα στο σπίτι του.

Με βάση την ίδια πηγή πληροφόρησης, ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτε για το θέμα προτού τού τηλεφωνήσει ο διοικητής. Παρά την έκπληξη του Πρωθυπουργού, αμφότεροι συμφώνησαν πως πρόκειται για μία έρευνα της Δικαιοσύνης στην οποία πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη όλες οι πλευρές.

Ο Τσίπρας φέρεται να διαβεβαίωσε τον Στουρνάρα πως αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να επηρεάσει τη συνεργασία κυβέρνησης και Τραπέζης της Ελλάδος. Ομολογώ πως δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοούσε, δεδομένου ότι οι σχέσεις αυτές βρίσκονται ήδη από το καλοκαίρι στο ναδίρ.

Ο Πολάκης και η έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Την περασμένη Τετάρτη και ενώ μαινόταν η επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά των δημοσιογράφων Ευαγγελίας Τσικρίκα και Παύλου Τσίμα, ο «ενορχηστρωτής» της αντιπαράθεσης έσπευδε να κάνει λόγο για επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε ανακοίνωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μέσω του οποίου καθημερινά επικοινωνεί με το… κοινό του, γράφει ότι η επιχείρηση αυτή που στήθηκε «από σοβαροφανείς κονδυλοφόρους, “διάσημους” παρουσιαστές ,”αξιοπρεπείς” σχολιαστές “προσβεβλημένους” δημοσιογράφους (όλοι τους λιβανιστήρια και θεραπαινίδες της διαπλοκής) δείχνει τον πανικό αυτού που έχει καταλάβει ότι χάνει τα λεφτά και την ισχύ που είχε, επειδή αυτή η κυβέρνηση έκλεισε τη στρόφιγγα από τράπεζες και ΚΕΕΛΠΝΟ».

Συμπτώσεις

Λίγο πριν την εκπνοή της ημέρας, ένας e-φίλος του Πολάκη αναρτά ακόμη ένα σχόλιο: «Η απορία πολλών είναι… μα τι θέλει ο Παύλος Πολάκης και ανακατεύεται σε όλα αυτά και δεν γυρεύει τη δουλειά του; Η απάντηση είναι μία. Ολοι οι δρόμοι της διαπλοκής οδηγούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ο e-φίλος αντλεί τη βεβαιότητά του από σχετικό δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας με τίτλο «Να γιατί επιχειρείται η “πολιτική δολοφονία” του Πολάκη! Στέλνει πρώην υπουργό και συγγενή του στον Εισαγγελέα». Το σχετικό δημοσίευμα φέρει την ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου. Τυχαίο;