Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ξαναχτυπά: σε διάστημα μόλις δύο μηνών απέστειλε δεύτερη επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ζητώντας του να μην αποποινικοποιηθεί η βλασφημία.

Το ότι ο λαλίστατος και γνωστός για τις φραστικές επιθέσεις του σε δημόσια πρόσωπα μητροπολίτης έστειλε επιστολή σε έναν υπουργό δεν αποτελεί είδηση. Είναι κάτι που το συνηθίζει. Αυτή τη φορά, όμως, ο Πειραιώς παίζει στο… γήπεδό του.

Το θέμα για το οποίο έστειλε την επιστολή στον Παρασκευόπουλο είναι νομικής φύσης και αφορά και την Εκκλησία και ο Σεραφείμ δεν είναι απλώς νομικός αλλά κάτοχος master στη Νομική και –προ των σπουδών του και στη Θεολογική –Σχολή –έλαβε κανονικά την άδεια άσκησης δικηγορίας. Στη δε διοίκηση της Εκκλησίας έχει υπηρετήσει επί 20ετία ως ανακριτής και γραμματέας στα εκκλησιαστικά συνοδικά δικαστήρια.

Ο συμφοιτητής

Με την ευκαιρία και για να κάνω πιο χαλαρό το Σάββατό σας, να παρεμβάλω εδώ μια χρήσιμη/άχρηστη πληροφορία: ο Σεραφείμ ήταν συμφοιτητής και φίλος του Κώστα Καραμανλή και έχει μιλήσει πλειστάκις γι’ αυτό.

«Ημασταν συμφοιτητές, ήμασταν στο ίδιο έτος στη Νομική Σχολή Αθηνών. Βγαίναμε, πίναμε καφέ μαζί, συζητούσαμε επί ώρες. Μιλούσαμε και μετά τη Νομική. Αλλά με τα χρόνια άλλαξε ο Κώστας Καραμανλής. Με προβλημάτισε, όμως, ότι όταν ανέλαβε πρωθυπουργός και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις δεν ήταν το παιδί που γνώρισα». Ποιος ξέρει τι είχε στο μυαλό του ο άγιος Πειραιώς.

Για να ξαναγυρίσω στο θέμα μας, να σας πω ότι ο μητροπολίτης ζητάει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην αποποινικοποιηθεί η βλασφημία και συγκεκριμένα το άρθρο 198, προκειμένου να διασφαλιστεί η θρησκευτική ειρήνη και να αποτραπεί η θρησκευτική αυτοδικία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεραφείμ είχε στείλει επιστολή στον Παρασκευόπουλο στις 25 Ιουλίου. Ακολούθησε απάντηση του υπουργού και τώρα ο μητροπολίτης ανταπαντά.

Ο καθηγητής

Ο μητροπολίτης διατυπώνει τον θαυμασμό του για το επιστημονικό έργο του υπουργού που είναι καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά δεν παραλείπει να εκτοξεύσει και «ιερά» πυρά λέγοντας ότι ο Παρασκευόπουλος εισηγήθηκε και πέτυχε την «αποποινικοποίηση εγκλήματος που ίσχυσε 4.000 χρόνια, της παρά φύσιν ασελγείας μεταξύ αρρένων».