Ο Σταύρος Θεοδωράκης γιόρτασε την ονομαστική του εορτή στη Θεσσαλονίκη. Πληροφοριοδότης μου –που μου έστειλε και το φωτογραφικό στιγμιότυπο –με ενημέρωσε ότι μάζεψε στελέχη και εθελοντές του κόμματος αλλά και φίλους και γιόρτασαν στα Λαδάδικα.

Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το «παρών» ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος του έκανε και δώρο το ροκ βραχιόλι που διακρίνεται στο χέρι του επικεφαλής του Ποταμιού στη φωτογραφία από τη γιορτή. Η πηγή μου είπε μάλιστα ότι οι δυο τους είχαν πιάσει ψιλή κουβέντα για ώρα, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να μάθει τι έλεγαν.

Η μπηχτή…

Εντάξει, μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι έχει λήξει η ιστορία της ανασυγκρότησης του μεσαίου χώρου μετά και τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Επειδή σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει και τίποτε άλλο για να τσακωθούν. Αμ δε! Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας χθες στον Σκάι, πέταξε κάτι μπηχτές για τον Θεοδωράκη τύπου «είδαμε και από την ηγεσία του Ποταμιού να αναφέρει ότι μετεκλογικά επιδιώκει ο νέος φορέας να έχει συνεργασία με τη ΝΔ μόνο».

…ο διορισμένος…

Η απάντηση ήρθε άμεσα από το γραφείο Τύπου του Ποταμιού και ομολογώ δεν ήταν απλά σκληρή, ήταν απαξιωτική. «Το Ποτάμι, όπως και η κοινωνία άλλωστε, δεν ασχολείται με βουλευτές που δεν έχουν ποτέ μετρηθεί στην ψήφο του λαού». Να θυμίσω εδώ ότι ο Θεοχαρόπουλος τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη Φώφη.

…και η αλαζονεία

Η ΔΗΜΑΡ δεν άφησε αναπάντητο το ποταμικό σχόλιο και εξέδωσε ανακοίνωση. «Προφανώς», έγραφε ο συντάκτης, «σχόλιο αυτού του επιπέδου επιβεβαιώνει ότι οι εκκλήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για την ενότητα του προοδευτικού χώρου είναι υποκριτικές. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει ούτε και τον κόσμο που παρακολουθεί Το Ποτάμι. Διερωτόμαστε άλλωστε ποιοι προοδευτικοί πολίτες μπορούν ακόμη να ανέχονται τέτοια περίσσεια αλαζονείας. Κρίμα!».

Πρέπει να σας πω ότι στην Αγίου Κωνσταντίνου είναι έξαλλοι με τον Θεοδωράκη. Γιατί, λένε, ο Θεοχαρόπουλος έκανε μια πολιτική κριτική –την οποία μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει δημοσίως –και δέχθηκε μια προσωπική επίθεση. Η πηγή μου στο κόμμα το αποδίδει στον εκνευρισμό που επικρατεί στη Σεβαστουπόλεως με τα χαμηλά δημοσκοπικά τους ποσοστά. Αφήστε που, όπως μαθαίνω, αναρωτιούνται «αν είχε εκλεγεί ο καθηγητής Νικηφόρος Διαμαντούρος (σ.σ.: που ήταν επικεφαλής του ποταμικού ψηφοδελτίου Επικρατείας), θα τον έλεγαν διορισμένο;».