Οι ρώσοι χάκερ συνεχίζουν τα «χτυπήματα» προς τη WADA προσπαθώντας να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του παγκόσμιου αντιντόπινγκ, θέλοντας ουσιαστικά να πάρουν και εκδίκηση για την τιμωρία αθλητών και αθλητριών από τη Ρωσία στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ετσι, μετά τα πρώτα ονόματα αθλητών που έδωσαν στη δημοσιότητα και οι οποίοι (σύμφωνα με έγγραφα που υπέκλεψαν από το ηλεκτρονικό σύστημα της WADA) είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών, χθες προχώρησαν σε νέες αποκαλύψεις. Δημοσιεύουν μια λίστα άλλων 25 αθλητών και αθλητριών (από περισσότερες χώρες πλέον και όχι μόνο από τις ΗΠΑ) που φέρεται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πρόκειται για αθλητές των ΗΠΑ, αλλά επίσης από τη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Τσεχία και τη Ρουμανία.

Ξεχωρίζουν ως ονόματα, μεταξύ άλλων, αυτά της τσέχας τενίστριας Πέτρα Κβίτοβα (η οποία μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει δύο φορές το Γουίμπλεντον), των βρετανών αθλητών της ποδηλασίας Μπράντλεϊ Γουίγκινς και Κρις Φρουμ (νικητής τρεις φορές στον Γύρο της Γαλλίας, σε μια διοργάνωση που πολλές φορές στο παρελθόν έχει επισκιαστεί από μεγάλα σκάνδαλα ντόπινγκ, με κορυφαίο όλων φυσικά αυτό του Αμερικανού Λανς Αρμστρονγκ, από τον οποίο αφαιρέθηκαν και οι επτά τίτλοι που είχε κατακτήσει!), καθώς και του χρυσού ολυμπιονίκη στη δισκοβολία στο Λονδίνο το 2012, του Γερμανού Ρόμπερτ Χάρτινγκ.

Θυμίζουμε πάντως ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως αναφέρουν τα έγγραφα (και ίσχυε και για τις αδελφές Γουίλιαμς και τη γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς), πρόκειται για ουσίες που βρίσκονται σε ιατρικά σκευάσματα τα οποία οι αθλητές παίρνουν με συνταγή γιατρού για να αντιμετωπίσουν ιατρικά θέματα.

Εκεί ακριβώς «πατάνε» οι άνθρωποι της WADA λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες των ρώσων χάκερ έχουν μοναδικό στόχο να πλήξουν το κύρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιντόπινγκ, καθώς όλες οι συγκεκριμένες ουσίες λαμβάνονται από τους αθλητές για θεραπευτικούς λόγους.

Από την πλευρά της, η ρωσική κυβέρνηση κρατά αποστάσεις λέγοντας ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τους συγκεκριμένους χάκερ.