Ο Εστεμπάν Καμπιάσο έκανε όσες δουλειές χρειάστηκε ώστε να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από τη Βέρνη, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο 36χρονος Αργεντινός μοίρασε πάσες, βοήθησε ιδιαίτερα ανασταλτικά και πέτυχε το μοναδικό γκολ των Ερυθρολεύκων κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις.

Ο Ολυμπιακός, χωρίς να ικανοποιήσει, πέτυχε μια «επαγγελματική» νίκη, καθώς παρά τα αβίαστα λάθη, που ήταν και πάλι αρκετά, δεν επέτρεψε στην ελβετική ομάδα να δημιουργήσει αρκετές φάσεις και παράλληλα είχε τον τρόπο να διαχειριστεί το αποτέλεσμα.

Ο Πάουλο Μπέντο χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Νικόλα Λεάλι αντί του Καπίνο και τον Μάρκο Μαρίν στη θέση του επιτελικού, αφήνοντας εκτός Ντομίνγκες και Φορτούνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία ο Ολυμπιακός δεν χρησιμοποίησε έλληνα ποδοσφαιριστή! Ο Φορτούνης ήταν στον πάγκο, ενώ ο Σιόβας έμεινε στην Αθήνα καθώς ακόμα δεν είναι έτοιμος.

Ο Ιντέγε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχε πολύ καλή απόδοση και έδωσε την ασίστ στο γκολ του Καμπιάσο (42′). Παράλληλα, ο Λεάλι δύο φορές που χρειάστηκε να επέμβει ήταν αποτελεσματικός. Ιδιαίτερα στη φάση του 61′, όταν είχε διπλή επέμβαση σε σουτ των Φρέι και Κούμπο. Από την άλλη πλευρά, ο τερματοφύλακας της Γιουνγκ Μπόις, Εμβογκό, είχε δύο καλές επεμβάσεις σε σουτ του Ελιουνούσι και προβολή του Σεμπά.

«Η ομάδα ήξερε πώς να αναπτυχθεί, αλλά και πώς να αντέξει όταν δεχόταν πίεση. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η νίκη ήταν σημαντική, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ακόμα είμαστε στην αρχή» σημείωσε ο Πάουλο Μπέντο.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πρόσθεσε: «Τέτοιες νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση, όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών και από το γεγονός ότι στα τέσσερα παιχνίδια που έχουμε δώσει έχουμε ισάριθμες νίκες».

Ο Πάουλο Μπέντο ρωτήθηκε και για την απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον Λεάλι αντί του Καπίνο: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση του Λεάλι. Είναι σωστή η συμπεριφορά. Οπως έχω πει, οι αποφάσεις των προπονητών στηρίζονται στη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών. Ολοι μπορούν να βασιστούν σε αυτό το σημείο. Με καλή συμπεριφορά και απόδοση μπορούν να κερδίζουν τη συμμετοχή».

Γιουνγκ Μπόις: Εμβογκό, Βον Μπέργκεν, Μπερτόνε, Σουλεϊμάνι, Λεζάκς, Ραβέ (86′ Ντουά), Φρέι (78′ Σικ), Ροσά, Σούτερ, Ζακάρια, Κούμπο.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μάριν (63′ Μάρτινς), Ελιουνούσι (90+3′ Ρομαό), Σεμπά, Ιντέγε (81′ Καρντόσο).