Οταν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να νικήσεις, καλό είναι να μην ηττηθείς. Και επειδή ο Βλάνταν Ιβιτς είναι ένας προπονητής μαθημένος σε αυτή την αγωνιστική φιλοσοφία, την οποία (επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τον μέντορά του σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος) ακολουθεί ως οδηγό του στη νέα καριέρα του, παρουσίασε μια ομάδα υποψιασμένη και έτοιμη να διαχειριστεί την όποια εξέλιξη θα λάμβανε ο αγώνας κόντρα στη Φιορεντίνα. Το παιχνίδι της Τούμπας κύλησε δύσκολα για τους γηπεδούχους καθώς η ιταλική ομάδα ήταν περισσότερο δραστήρια και απειλητική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ο Παναγιώτης Γλύκος κράτησε το παιχνίδι στο (τελικό) 0-0 επεμβαίνοντας εντυπωσιακά σε δύο περιπτώσεις που ο Μπαμπακάρ πλησίασε στο να σκοράρει, ενώ μετά το 60′ ο ΠΑΟΚ έγινε περισσότερο δραστήριος χάρη στις εμπνεύσεις του Γκάρι Ροντρίγκες.

Η τελευταία προσπάθεια του επιθετικού από το Πράσινο Ακρωτήριο ίσως θα έπρεπε να ανταμειφθεί με πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, και μάλιστα στο 94ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν έπειτα από γύρισμά του στην ιταλική περιοχή η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αστόρι. «Δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος όταν λαμβάνουμε αυτό το χειροκρότημα από τον κόσμο, ο οποίος έχει καταλάβει τη δουλειά που γίνεται και την επιβραβεύει. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, οι παίκτες έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους κι αυτό με ικανοποίησε πολύ. Η Φιορεντίνα είναι μια ομάδα με πάρα πολύ καλή τακτική.

Θα μπορούσαμε κάτι παραπάνω στο τέλος, όμως δεν θα πρέπει να είμαστε ανικανοποίητοι. Πήραμε έναν βαθμό, έχουμε άλλα πέντε παιχνίδια καισυνεχίζουμε με στόχο το επόμενο βήμα, την πρόκριση στην επόμενη φάση» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο σέρβος τεχνικός του Δικεφάλου.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Τσίμιροτ, Βαρέλα, Πέλκας (57′ Σακχόβν), Κάμπος (57′ Κρέσπο), Κάνιας, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (79′ Τιάμ).

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ροντρίγκες, Μπάντελι, Κάλινιτς, Σαλσέδο (74′ Μπερναρντέσκι), Βαλέρο, Αστόρι, Ολιβέιρα, Μπαμπακάρ (77′ Τέγιο), Τόμοβιτς, Ιλισιτς (62′ Σάντσες).