Παναθηναϊκός από την περσινή περίοδο εμφανίστηκε μετά το ημίωρο του αγώνα του με τον Αγιαξ και φυσιολογικά άρχισε με το αριστερό την πορεία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (ήττα 2-1 από τους Ολλανδούς στη Λεωφόρο).

Παρά το ιδανικό ξεκίνημα και το γρήγορο προβάδισμα από το γκολ του Μπεργκ (5′), ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι βραχυκύκλωσε μετά την ισοφάριση των Ολλανδών και παρουσίασε τις περσινές «παιδικές ασθένειες» (πολλά λάθη στα μετόπισθεν, αδικαιολόγητος εκνευρισμός, κακές μεταβιβάσεις) δίνοντας την ευκαιρία στον Αγιαξ –που δεν υπήρχε στο γήπεδο κατά το πρώτο ημίωρο –να φύγει με ένα υπερπολύτιμο διπλό.

Ο Λουκ Στιλ (που παραδέχτηκε ότι «πληρώσαμε ακριβά τα λάθη μας») φέρει μερίδιο ευθύνης για την ισοφάριση των Ολλανδών, αλλά ήταν με διαφορά ο κορυφαίος των γηπεδούχων σώζοντάς τους σε πολλές περιπτώσεις, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Κλάασεν (που πήγε στράφι, αφού ο Ρίντεβελντ πήρε το ριμπάουντ από την πράσινη άμυνα και έδωσε τη νίκη στον Αγιαξ στο 67′).

Το χαζό πέναλτι του Μολέδο (στον Ντάικς) ήταν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των λαθών του Παναθηναϊκού παρότι ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να εξιλεωθεί αν έβαζε λίγο καλύτερα το κεφάλι του στις καθυστερήσεις και έσωζε τον βαθμό.

Ο Λεντέσμα φανερά ανέτοιμος (από τη γαστρεντερίτιδα) δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις και ο Λέτο που μπήκε στη θέση του επίσης δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ στοίχισε η απουσία του Ιμπάργκο που θα κρατούσε πιο πίσω τους Ολλανδούς. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός «πονούσε» κυρίως ανασταλτικά ιδιαίτερα μετά την ισοφάριση των Ολλανδών, η οποία προήλθε από τραγικό λάθος του Ιβανόφ που δεν έδιωξε την μπάλα και έτσι ο Τραορέ νίκησε τον Στιλ στην κλειστή του γωνία (1-1).

Εδωσε πολύ χώρο στους Ολλανδούς χωρίς λόγο (και αρκετά νωρίς καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε τη δική τους τρικυμία μετά το γκολ του Μπεργκ για να «χτυπήσει» ξανά), ενώ τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο με αποκορύφωμα τη χαζή δεύτερη κίτρινη κάρτα του (μοιραίου) Ιβανόφ στο 69′. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 79′ (Ζίγες), αλλά η δεύτερη πράσινη αποβολή στο 90′ από τον Γουκαάσο που δεν κράτησε τα νεύρα του θα στοιχίσει με απουσία από επόμενα παιχνίδια.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής (68′ Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Μέστο, Ζέκα, Γουακάσο, Λουντ (73′ Σάμπα), Μπεργκ, Λεντέσμα (65′ Λέτο).

Αγιαξ: Ονανά, Βέλτμαν, Ρίντεβελντ, Σάντσες, Τραορέ (73′ Ντόλμπεργκ), Κλάασεν (89′ Σόνε), Γιούνες (86′ Σινγκράβεν), Ζίεχ, Βίργκεβερ, Γκούντελ, Ντάικς.