Το μπάσκετ και ο αθλητισμός αποχαιρετούν απόψε στο Νίκος Γκάλης (ΟΑΚΑ) τον κορυφαίο Δημήτρη Διαμαντίδη, με τις τιμές που του αξίζουν και του αναλογούν για όσα θαυμαστά έχει πετύχει.

Τα σέβη τους υποβάλλουν από χθες, πρώτη ημέρα του λαμπρού τουρνουά που ονόμασαν Diamonds Are Forever και διοργάνωσαν προς τιμήν του οι Πράσινοι, τρεις από τους σπουδαιότερους συλλόγους της Ευρώπης. Γιατί ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν είναι απλώς ένας από τους μεγαλύτερους, ίσως και ο μεγαλύτερος όλων των ελλήνων μπασκετμπολιστών, αλλά είναι ένας θρύλος της Ευρωλίγκας, του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ.

Τα επιτεύγματά του είναι δύσκολο να απαριθμηθούν! Τα πιο σημαντικά μπορείτε να τα διαβάσετε στο εντυπωσιακό infographic που έφτιαξε το ατελιέ της εφημερίδας μας και σε αυτό να περιδιαβάσετε τη σπάνια καριέρα του Δημήτρη Διαμαντίδη, για χάρη του οποίου απόψε το βράδυ η οροφή του κλειστού γηπέδου στο ΟΑΚΑ θα δοκιμάσει την αντοχή της.

Γιατί τα λάβαρα με τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια, τα 34 πρωταθλήματα Ελλάδας, τα 17 κύπελλα Ελλάδας και τη φανέλα του Φραγκίσκου Αλβέρτη είναι βαριά, κανένα όμως από αυτά δεν είναι πιο βαρύ από τη φανέλα με το Νο 13 που θα γράφει ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ και απόψε θα αποσυρθεί για πάντα.

Η φανέλα εκτός του ότι συμβολίζει όσα αναφέρονται στο γράφημα, περικλείει «μέσα» της τη σπάνια ποιότητα, τη μοναδική οξυδέρκεια και την προσωπικότητα ενός μοναδικού παίκτη που συνδυάζονταν με τον αδαμάντινο χαρακτήρα.

Μαζί με την οροφή θα δοκιμαστούν και τα τσιμέντα του ΟΑΚΑ καθώς οι στιγμές θα είναι συγκινητικές. Μια ντουζίνα (αγωνιστικά) χρόνια θα περάσουν σαν ταινία από τα μάτια όσων λάτρεψαν τον 3D και θα βρεθούν στις εξέδρες για να του δείξουν ακόμη μία, τελευταία, φορά τον σεβασμό και την εκτίμησή τους. Μικρή σημασία έχει ότι μετά (22.00) θα παρακολουθήσουν τον φιλικό αγώνα της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, ενώ πριν από την τελετή (18.30) θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ της Μακάμπι και της Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Απόψε η βραδιά ανήκει στον μοναδικό Δημήτρη Διαμαντίδη.