Ανδρας που φορούσε στολή ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας και κρατούσε μαχαίρι τραυμάτισε το απόγευμα του Σαββάτου 8 άτομα σε εμπορικό κέντρο της Μινεσότα προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν μέλος του και διέπραξε την επίθεση «ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις να τεθούν ως στόχοι πολίτες κρατών που έχουν στείλει τις δυνάμεις τους εναντίον της οργάνωσης».

Ο δράστης ρώτησε τουλάχιστον ένα από τα θύματά του εάν είναι μουσουλμάνος και έκανε επανειλημμένως αναφορές στον Αλλάχ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης Σεν Κλάουντ της Μινεσότα. Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν εκραγεί η βόμβα στο Μανχάταν και οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν μια πιθανή σύνδεση, η οποία πάντως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει.

Κλίμα φόβου. Ομως η αστυνομία ανησυχεί ιδιαίτερα διότι αυτές οι δύο επιθέσεις μαζί με τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Νιου Τζέρσεϊ, σε σημείο απ’ όπου θα περνούσαν χιλιάδες δρομείς που συμμετείχαν σε φιλανθρωπικό μαραθώνιο, δημιουργεί έντονο κλίμα φόβου. Είναι η πρώτη φορά που τρεις επιθέσεις, οι οποίες συνδέονται με εσωτερική ή εξωτερική τρομοκρατία, πραγματοποιούνται με απόσταση ωρών μεταξύ τους. Σύμφωνα με πηγές από την αμερικανική κυβέρνηση, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα ασφαλείας καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το μπαράζ των επιθέσεων μπορεί να συνεχισθεί.