Εβλεπα το περασμένο Σάββατο τον Στέλιο Παππά, πατέρα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να δίνει συνέντευξη στην εκπομπή του καναλιού Εψιλον «Αποκαλυπτικά», με τον Μένιο Φουρθιώτη. Στην ερώτηση πώς αισθάνεται που το κόμμα του όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά αύξησε φόρους κι έκοψε συντάξεις, ο κύριος Παππάς απάντησε ότι στην Καισαριανή όπου κυκλοφορεί δεν του λένε τέτοια. Αντίθετα, τον συγχαίρουν και τον παροτρύνουν, την κυβέρνηση δηλαδή, να συνεχίσει. «Αν εσείς συχνάζετε στην Κηφισιά, θα ακούτε από τα άλλα» κατέληξε.

Τι εννοεί ο ποιητής; (Γιατί ο κύριος Παππάς είναι και επίμονος στιχοπλόκος, όπως θυμόμαστε από τις δρακογενιές). Οτι στην Καισαριανή φορολογούνται αλλιώς ή ότι δεν γίνονται περικοπές; Δεν νομίζω γιατί, αν είναι έτσι, να δω μήπως, επειδή συνορεύω με την Καισαριανή, δικαιούμαι τίποτα εκπτώσεις. Ή ότι εκεί ζουν οι καλοί αριστεροί και στην Κηφισιά οι κακοί δεξιοί (μήπως ο κύριος Στέλιος τους λέει και χίτες αναρωτιέμαι). Βεβαίως, τα εκλογικά ποσοστά διαφοροποιούνται από συνοικία σε συνοικία, αλλά αυτός ο διαχωρισμός, με πολιτικό πρόσημο, των πολιτών σε χαρούμενους Καισαριανιώτες και βαρύθυμους Κηφισιώτες, εκτός του ότι είναι εντελώς εμφυλιοπολεμικός, δεν συνάδει και με την προσήκουσα στην Αριστερά (λέμε τώρα) δικαιοσύνη. Εξάλλου, τον κύριο Παππά τον πρόλαβε ο Γιώργος Μαζωνάκης. Πιο παραστατικά τα έχει πει στο «Γκούτσι φόρεμα» («… πώς το κάνουμε μες στην Καισαριανή»).

ΥΓ: Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνω τη διακριτικότητα και τη γενναιότητα με την οποία αναφέρθηκε στον με ειδικές ανάγκες γιο του Μάριο και στην υγεία της γυναίκας του.