Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ θα καταθέσει αύριο, Τρίτη, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Επισημαίνω ότι ο επιχειρηματίας με επιστολή του προς το προεδρείο της Επιτροπής είχε ενημερώσει ότι δεν είναι μέλος του ΔΣ του Star. Ετσι όμως έχει λειτουργήσει η εν λόγω Επιτροπή εξ αρχής, δίνοντας προτεραιότητα στο σόου και παραγνωρίζοντας τη θέση και τις αρμοδιότητες των καλουμένων στα εταιρικά οργανογράμματα.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί επίσης η κατάθεση του ιδιοκτήτη του Αnt1. Ο Θοδωρής Κυριακού είναι άλλωστε ένας εκ των νέων υπερθεματιστών μετά τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, οπότε η κατάθεσή του εκτιμάται ότι θα έχει διπλό ενδιαφέρον.

Η πρόσκληση στους νέους καναλάρχες

Για τους λοιπούς νέους καναλάρχες, πάντως, επικρατεί άβυσσος. Γι’ αυτό με ενδιαφέρον αναμένω την αυριανή συνεδρίαση (Τρίτη πρωί) της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Κυρίως περιμένω να δω αν η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου θα αποφασίσει να χειριστεί επιτέλους με στοιχειώδη λεπτότητα και δημοκρατικη ευαισθησία το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ και άλλων της αντιπολίτευσης, ώστε να προσκληθούν και σε αυτήν όλοι οι υπερθεματιστές καθώς και όποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται σε αυτό τον διαγωνισμό.

Αραγε θα επαναλάβει επιχειρήματα του επιπέδου ότι «η Επιτροπή δεν ασχολείται με θέματα επικαιρότητας» και θα κατηγορήσει την αντιπολίτευση ότι επιδίδεται σε πρωινό σόου;