Το άνοιγμα της ΕΡΤ –με τη λειτουργία τριών καναλιών –ήταν ένα από τα βασικά προεκλογικά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Τελικά η ΕΡΤ άνοιξε. Ουδείς όμως είχε φανταστεί ότι θα υπήρχαν πολλές περιπτώσεις σ’ αυτή τη νέα περίοδο της δημόσιας τηλεόρασης που δύο από τα τρία κρατικά κανάλια θα έπαιζαν ταυτόχρονα το ίδιο πρόγραμμα! Αυτό συνέβη για ακόμη μία φορά χθες. Κυριακή, και ως είθισται στην Ελλάδα, η ΕΡΤ3 μετέδιδε απευθείας την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντος στη Θεσσαλονίκη. Πού το παράξενο, θα σκεφτείτε. Ναι, αλλά ακριβώς την ίδια ώρα η ΕΡΤ2 έδειχνε σε απευθείας μετάδοση την ίδια Θεία Λειτουργία!

Παλαιότερα, επί της… παλιάς ΕΡΤ παρατηρούνταν το φαινόμενο η ΕΡΤ3 να μεταδίδει τη Θεία Λειτουργία από ναό της Θεσσαλονίκης και η ΕΡΤ1 τη Θεία Λειτουργία από ναό της Αθήνας. Ποτέ όμως δύο κρατικά κανάλια δεν έδειχναν ταυτόχρονα την ίδια Λειτουργία. Τι έχει συμβεί; Μόνο οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ μπορούν να το απαντήσουν.

Πάντως, τα… παράδοξα της ΕΡΤ δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις μεταδόσεις της Εκκλησίας. Λίγο αργότερα, χθες, η ΕΡΤ1 μετέδιδε απευθείας από τη Θεσσαλονίκη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και το ίδιο έκανε και η ΕΡΤ2.