Σήμερα το απόγευμα ο Σπύρος Λυκούδης και οι ΜΕΤΑρρυθμιστές του πάνε στο Χυτήριο για μία ομιλία του βουλευτή του Ποταμιού που θα αφορά το μέλλον της Κεντροαριστεράς και κυρίως την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ένας ευρύτερος πόλος ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Κεντροαριστερά ΤΩΡΑ, Ωρες ευθύνης για τη Δημοκρατική Παράταξη». Μετά την ομιλία του Λυκούδη θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις να αναφέρω επίσης ότι φίλος της στήλης, ο οποίος γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα, με διαβεβαίωσε χθες ότι ο Λυκούδης με την πρωτοβουλία του δεν επιχειρεί σε καμία περίπτωση να κάνει κάτι διασπαστικό –ή τελος πάντων εναντίον –του Ποταμιού.

Ο στόχος του, όπως μου ανέφερε, είναι να ξεκινήσει επιτέλους η συζήτηση για την ιδεολογική ταυτότητα του νέου φορέα που πρέπει να υπάρξει. Και δευτερευόντως –έως και καθόλου –ο Λυκούδης ενδιαφέρεται για θέματα όπως ο τρόπος εκλογής του νέου αρχηγού. Βεβαίως είναι απορίας άξιο το πώς μπορεί να ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση, την ώρα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη τα έχει «σπάσει» με την ηγεσία του Ποταμιού. Αλλά ποιος ξέρει, μπορεί καμιά ιδέα γι’ αυτό να δώσει ο Λυκούδης σήμερα στο Χυτήριο.