Ιστορικό θα λογίζεται στο εξής το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας καθώς, πρώτη φορά από καταβολής Α’ Εθνικής, οι τέσσερις «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν πετύχει από δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης. Το δύο στα δύο κλείδωσε χθες με τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, η οποία είχε κεντρικό πρόσωπο τον Ευθύμη Κουλούρη, σκόρερ και των δύο τερμάτων (στο 22′ και στο 24′) του Δικεφάλου στο 2-1 επί του Αστέρα (μείωσε στο 61′ με εκτέλεση πέναλτι ο Ιωαννίδης). Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πλεονέκτημα να αγωνιστούν με παίκτη παραπάνω σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, λόγω αποβολής του Μπέρτου στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λεπτου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ηταν μια σημαντική νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία έχει εκκινήσει τη σεζόν από το -3 και βλέποντας τους άλλους μνηστήρες του τίτλου να νικούν, ήθελε μόνο τους τρεις βαθμούς προκειμένου να μη χάσει κι άλλο έδαφος.

«Παίξαμε πάρα πολύ καλά σήμερα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, βάλαμε δύο γκολ και ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός πως αγωνιστήκαμε με παίκτη παραπάνω, μας βγήκε η κούραση. Οι παίκτες μου έκαναν καλή προσπάθεια και πέραν του πέναλτι, ο αντίπαλος δεν δημιούργησε άλλες ευκαιρίες. Συνεχίζουμε με αυτό το -3 να μας κρατά πάντα σε εγρήγορση και να μας θυμίζει ότι μόνιμα έχουμε να καλύψουμε χαμένο έδαφος» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς.

Αστέρας Τρίπολης: Κόζιτσκι, Μπέρτος, Γιαννούλης, Σεφίλ, Κουρμπέλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας (82′ Χαμντανί), Τσιλιανίδης (46′ Ιγκόρ Σίλβα), Φαρίνια (71′ Μάσα), Καλτσάς, Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Λέο Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Κρέσπο (46′ Κίτσιου), Κάνιας, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (87′ Περέιρα), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες (77′ Μυστακίδης), Κουλούρης.