Μέχρι το 22ο λεπτό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να παίξει ορθολογικά. Στο σημείο εκείνο ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων Αλέξανδρος Πασχαλάκης απέκρουσε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής, αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αίφνης η αποστολή των φιλοξενουμένων να αποδράσουν με κάτι θετικό από τη Λεωφόρο έγινε ανέφικτη. Η είσοδος του Βιγιαφάνιες ήταν η άμεση δράση από τον προπονητή του ΠΑΟ Αντρέα Στραματσόνι και ο λόγος που οι Πράσινοι βρήκαν τρόπο να αναπτυχθούν και να πλησιάσουν την αντίπαλη εστία απειλητικά. Στο 38′ ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ έπειτα από σέντρα του νεοαποκτηθέντος Κουλιμπαλί, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του ΠΑΟ και ήταν εξαιρετικός. Ο Σουηδός έγραψε το 3-0 στο 76′, ενώ τα άλλα δύο τέρματα του Τριφυλλιού σημείωσαν οι Λουντ (54′) και Λέτο (88′).

«Δεν ήμουν ευχαριστημένος με την ώρα που παίξαμε. Το μετέφερα και στην ομάδα. Οι άλλες δύο ομάδες που αγωνίστηκαν Πέμπτη στην Ευρώπη έχουν βραδινά ματς. Φυσικά δεν γίνεται να παίζουμε την ίδια ώρα, όμως θα μπορούσαμε να δώσουμε το ματς στις 18.30. Ο σεβασμός πρέπει να προέρχεται μέσα από τη χώρα για τις μεγάλες ομάδες. Οσον αφορά το παιχνίδι, μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό οφείλει να έχει έτοιμους όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές ανά πάσα στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε δύο ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση.Αυτό είναι καλό και γιατί έχουμε ένα πλάνο για το μέλλον. Οπως για παράδειγμα στη θέση του Μέστο όπου αποκτήσαμε έναν παίκτη (σ.σ. Κουλιμπαλί) για το παρόν και έναν για το μέλλον. Επρεπε να επιστρέψουμε αμέσως στις νίκες. Το κάναμε με καλό τρόπο και ευρεία επικράτηση με 4-0, άρα φαντάζομαι ότι όλοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αντρέα Στραματσόνι.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Σάμπα, Ιβανόφ (34′ Βιγιαφάνιες), Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ (57′ Εμποκού), Χουλτ, Μπεργκ (78′ Ρινάλντι), Λέτο.

ΠΑΣ Γιάννινα:Πασχαλάκης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Κούτρης, Κοζορώνης, Γιάκος (46′ Γαρουφαλιάς), Ναδάλες, Μαμπουλού (26′ Περιστερίδης), Κόντε.