Φίλοι, συμπαίκτες, συνεργάτες και πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά ήταν όλοι εκεί. Ανθρωποι που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά. Λάτρεις του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και φυσικά τρεις από τις σπουδαιότερες ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ που συμμετείχαν σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά και συγκινητικά standing ovation που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Φορτισμένος συναισθηματικά από την καταιγίδα αγάπης που τον έλουζε, εκεί μόνος στο κέντρο του παρκέ που στεκόταν όρθιος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης τούς ευχαρίστησε όλους. Από τον εμβληματικό πρόεδρο στην ιστορία της ομάδας, τον μοναδικό Παύλο Γιαννακόπουλο που δεν μπορούσε να χάσει τη γιορτή ενός εκ των αγαπημένων παιδιών του που ο ίδιος έφερε στον Παναθηναϊκό πριν από 12 χρόνια, μέχρι τον προπονητή που του άνοιξε την πόρτα και του έδειξε τον δρόμο, τον Κώστα Πιλαφίδη. Ευχαρίστησε όλη την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Τον κόσμο για τη συμπαράσταση και την αγάπη που απλόχερα του έδωσε.

Ολους τους συμπαίκτες και τους προπονητές του. Σίγουρα θα ήθελε να το κάνει ονομαστικά, αναφέροντας έναν προς έναν, αλλά δεν θα έφθανε η βραδιά. Το έκανε όμως για όλους εκείνους που όλα τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, πίσω από τα φώτα, έκαναν τα πάντα για να είναι καλά ο Διαμαντίδης και οι συμπαίκτες του κάθε χρονιά.

«Επιπλέον ευχαριστώ κάποιους ανθρώπους που δεν είναι μπροστά στις κάμερες. Ευχαριστώ τον κ. Πάρη, τον κ. Νίκο, τον κ. Σάββα…» άρχισε να λέει ονοματίζοντας όλους όσοι κάθονται στο τέλος του πράσινου πάγκου και όταν τελείωσε φώναξε προς αυτούς και σε όλους όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. «Σας αγαπώ πολύ, θα είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου».

Αρκετοί από εκείνους που μεγάλωσαν παρακολουθώντας τον Διαμαντίδη να οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε επιτυχίες, νίκες και τίτλους δυσκολεύονταν να κρατήσουν τα δάκρυα. Περνούσαν, προφανώς, από τα μάτια τους όλα όσα έζησαν 12 χρόνια στο ΟΑΚΑ και έβλεπαν τους τίτλους τέλους μιας ιστορίας που μοιάζει με ωραίο παραμύθι. Σκηνές του εμφανίζονταν στο παρκέ, που μετατράπηκε σε γιγαντοοθόνη δίνοντας φαντασμαγορικό τόνο στη μοναδική εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods και οι γονείς προσπαθούσαν να εξηγήσουν στα παιδιά τους που παρακολουθούσαν εκστασιασμένα τη γιορτή, η οποία κορυφώθηκε με την απόσυρση της φανέλας με το Νο13 στην οροφή του ΟΑΚΑ. Θα μείνει για πάντα εκεί, δίπλα στα λάβαρα των έξι ευρωπαϊκών τροπαίων, των 34 πρωταθλημάτων, των 17 Κυπέλλων και στη φανέλα του Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Αποθέωση από όλη την Ευρώπη

Τα social media πήραν φωτιά για τον Δημήτρη Διαμαντίδη! Οχι μόνο από χιλιάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά και από πολλούς φίλους του μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι έκαναν αναρτήσεις για να αποδώσουν τιμές στον «3D» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ανάλογες αναρτήσεις όμως έκαναν και πολλοί επώνυμοι, επιβεβαιώνοντας την αναγνώριση και την εκτίμηση που έχει στην κοινωνία του αθλητισμού ο Διαμαντίδης. Από τον Ρούντι Φερνάντεθ μέχρι τον Αντρέα Τρινκιέρι, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Σέρχιο Γιουλ και πολλοί ακόμη έκαναν αναφορές στον 36χρονο θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και τη γιορτή στο ΟΑΚΑ, ενώ εκτενή ρεπορτάζ είχαν στην πρώτη σελίδα τους τα σάιτ της Euroleague και της ACB.

Τον Διαμαντίδη, εκτός από τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον Θανάση Γιαννακόπουλο που του δώρισε και τη γραβάτα του και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, βράβευσαν ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα.