Στην Μπαρτσελόνα είχε τον Λιονέλ Μέσι. Στην Μπάγερν μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Φίλιπ Λαμ. Τώρα, στη Μάντσεστερ Σίτι, ο ήρωάς του είναι ο Κέβιν ντε Μπρόινε. Ο 25χρονος Βέλγος είχε μία εξαιρετική εμφάνιση με γκολ και ασίστ κόντρα στην Μπόρνμουθ (4-0), αναγκάζοντας τον καταλανό τεχνικό να του απονείμει τα εύσημα: «Ενας από τους καλύτερους παίκτες που έχω συνεργαστεί. Ο Μέσι ήταν ο κορυφαίος, αλλά ύστερα από αυτόν δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ο Ντε Μπρόινε. Είναι ένας φανταστικός παίκτης που αγωνίζεται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Χωρίς την μπάλα είναι ο κορυφαίος. Με την μπάλα στα πόδια βλέπει τη σωστή κίνηση στην κατάλληλη στιγμή. Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Αλλά και με τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο, η Σίτι καταρρίπτει κάθε ρεκόρ. Ηδη έχει το απόλυτο στην Πρέμιερ Λιγκ (πέντε νίκες, σε ισάριθμα παιχνίδια), αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ (3/3). Ετσι, έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας, ύστερα από 119 χρόνια! Το 1897 η Σίτι είχε αρχίσει την περίοδο με επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια!

Αήττητη συνεχίζει στην Πρέμιερ Λιγκ και η Εβερτον με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο. Στο 3-1 επί της Μίντλεσμπρο στο Γκούντισον Πάρκ, ο 35χρονος μέσος της Εβερτον, Γκάρεθ Μπάρι, συμπλήρωσε 600 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ και το γιόρτασε με γκολ. Ο Μπάρι έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία της Αγγλίας που φτάνει αυτόν τον αριθμό συμμετοχών. Εχουν προηγηθεί οι Ράιαν Γκιγκς (632) και Φρανκ Λάμπαρντ (609). Η Εβερτον έχει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία και ο Κούμαν σημείωσε: «Πρώτα είναι το καλό ξεκίνημα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο παίρνουμε τα αποτελέσματα».

«Κάτι σημαντικό γίνεται στη Λίβερπουλ με τον Κλοπ στον πάγκο», υποστήριξε ο ολλανδός μεσοεπιθετικός Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ, μετά το 2-1 επί της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ. «Το κατάλαβα από την πρώτη μου συνάντηση μαζί του. Εχουμε μία ομάδα με ταλέντο και έναν καταπληκτικό προπονητή».

Ικανοποιημένος ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ από το 4-1 της Αρσεναλ στην έδρα της Χαλ: «Είχαμε ένα δύσκολο ματς στο Παρίσι για το Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίσαμε μακριά από το Λονδίνο και στο πρωτάθλημα. Ετσι, είμαι ευχαριστημένος από τους τρεις βαθμούς», είπε ο Αλσατός.

Τα αποτελέσματα στην 5η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ: Χαλ – Αρσεναλ 1-4, Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-2, Λέστερ – Μπέρνλι 3-0, Μάντσεστερ Σίτι – Μπόρνμουθ 4-0, Γουέστ Μπρομ – Γουέστ Χαμ 4-2, Εβερτον – Μίντλεσμπρο 3-1, Γουότφορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1, Κρίσταλ Πάλας – Στόουκ 4-1, Σαουθάμπτον – Σουόνσι 1-0, Τότεναμ – Σάντερλαντ 1-0.