Χαρτοπόλεμος!

Μόλις στη δεύτερη αγωνιστική βγήκαν τα μαχαίρια. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ξιφουλκούν και αφορμή ήταν η διαιτησία του Φωτιάδη στο Καυτανζόγλειο. Οι χαρακτηρισμοί βαρύτατοι, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, οπότε γίνεται σε όλους αντιληπτό τι ενδέχεται να ακολουθήσει τώρα που το πρωτάθλημα εξελίσσεται σε ντέρμπι, σε μια μάχη μέχρις εσχάτων.

Η αρχή έγινε από τον ΠΑΟ. Μέσες – άκρες η ανακοίνωση μιλούσε για «την εφαρμογή του ισπανικού μοντέλου στη διαιτησία που προβλέπει το 50-50 για όλες τις ομάδες, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει με την ομάδα του Πειραιά με βάση τον αγώνα με τον Ηρακλή». Επιπρόσθετα, η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πετούσε το γάντι στον Κύρο Βασσάρα με την ατάκα «θα είναι κρίμα γι’ αυτόν να χαθεί η μοναδική ευκαιρία που του εμφανίστηκε να συμμετέχει στο συμμάζεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Το αν έπρεπε να ασχοληθεί ο ΠΑΟ με τα όσα διαδραματίστηκαν στην έδρα του Ηρακλή, σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Οπως επίσης θέλει συζήτηση το αν πέρασε με τη βοήθεια της διαιτησίας ο Ολυμπιακός από μια δύσκολη έδρα. Δεν το νομίζουμε, δεν φάνηκε και ασφαλώς έχουμε υπερβολικές τοποθετήσεις.

Αντιδράσεις

Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και αναφέρθηκε σε «εκβιαστική συμπεριφορά του προέδρου του Παναθηναϊκού», ενώ χρησιμοποίησε και άλλες πολύ σκληρές εκφράσεις, που ξεπέρασαν κάθε όριο. Το μπαλάκι μετά πήγε στο γήπεδο του ΠΑΟ, τονίστηκε πως «η ανακοίνωσή τους δυσκολεύει τα σχέδια για ανατροπή του ισπανικού μοντέλου» και «για τα υπόλοιπα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη». Οσο για τη νέα απάντηση του Ολυμπιακού, είχε να κάνει με επίθεση στον Αλαφούζο, τον «επιφανή έλληνα φοροφυγά», όπως ειπώθηκε. Το ξαναλέμε μήπως και το αντιληφθούν άπαντες: Βρισκόμαστε στην (ουσιαστικά) δεύτερη στροφή του μαραθωνίου, οι τέσσερις δυνατοί δεν χάνουν βαθμούς και ευελπιστούν να φλερτάρουν παντί τρόπω μέχρι το τέλος με τον τίτλο. Αυτό όμως δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα υπερβούν τα εσκαμμένα, ούτε ότι διά ασήμαντον αφορμή θα επιτίθενται στους άλλους. Γιατί τότε, σε μια όντως σοβαρή περίπτωση, ποιος θα καταφέρει να τους συγκρατήσει; Ή για να το πούμε διαφορετικά: Αν αυτοί που θα έπρεπε να δείχνουν ψυχραιμία λειτουργούν έτσι, τι να περιμένουμε από τους χρωματιστούς στρατούς των οπαδών που ενίοτε δεν βλέπουν μπροστά τους από τον φανατισμό;

Οσα ψήγματα καλόπιστης διάθεσης έχουν απομείνει, λοιπόν, ας τα επιστρατεύσουν. Είναι η μόνη ελπίδα ώστε να επανέλθει η ηρεμία.

Παιδί του Ιβιτς

Ισως για τον νεαρό φορ Ευθύμη Κουλούρη δεν πίεσε για απόκτηση επιθετικού ο Ιβιτς. Γνώριζε τον πιτσιρικά από την Κ-20 του ΠΑΟΚ, μαζί είχαν κατακτήσει τον τίτλο το 2014, πίστευε στις ικανότητές του και χθες δικαιώθηκε περίτρανα. Να βγάζει έναν κυνηγό-σκόρερ το εγχώριο ποδόσφαιρο;