Ηταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ τα δύσκολα χρόνια, πλέον όμως μοιάζει να αναζητεί την αποχώρησή του από την ομάδα εκφραζόμενος δημόσια με τρόπο που προκαλεί απορίες. Ο Χρήστος Αραβίδης μέσω της προσωπικής σελίδας του σε μέσο κοινωνικής διαδικτύωσης σχεδόν έθεσε εαυτόν εκτός της ποδοσφαιρικής Ενωσης, γράφοντας ότι «προτιμώ τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στο γήπεδο. Οχι αυτά που γίνονται πίσω από την πλάτη μου. Η πιο μεγάλη τέχνη είναι: να ξέρεις, να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή. Και συνήθως η έξοδος βρίσκεται εκεί που ήταν η είσοδος». Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής επιθετικός αφήνει να εννοηθεί ότι τον «κακομεταχειρίζεται», όπως εκείνος πιστεύει, ο προπονητής της ομάδας Τιμούρ Κετσπάγια. Είναι πλέον η τρίτη ή και τέταρτη επιλογή για την κορυφή της επίθεσης (πίσω από τους Αλμέιδα και Μπακασέτα, ενίοτε και από τον Πέκχαρτ) και το γεγονός αυτό τον ενοχλεί σε βαθμό που δεν διστάζει να εκφράζει απόψεις, οι οποίες επηρεάζουν το εσωτερικό της ΑΕΚ. Και τούτο διότι πέραν των υπονοουμένων που αφήνει, είναι εκατοντάδες τα μηνύματα που λαμβάνει κάτω από τα ποσταρίσματά του, τα οποία είτε τον αποθεώνουν είτε χρεώνουν ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της ομάδας.

Τούτο συμβαίνει σε μια περίοδο που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο, γίνεται περισσότερο διεκδικητική, έχει μπει σε διαδικασία σκέψης ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Ο τρόπος με τον οποίο πέρασε νικηφόρα (2-0, με σκόρερ τους Μπακασέτα και Βάργκας) από τη Βέροια ήταν εμφατικός. Η Ενωση έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά και αν ο Αλμέιδα (νιώθει εκ νέου ενοχλήσεις στη μέση) παραμείνει γερός, θα έχει καλές πιθανότητες να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου έως το τέλος.

Βέροια: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Αραγονές, Ναβαλόφσκι (81′ Βίτι), Μαραγκός, Παπαστεριανός, Παπαδόπουλος, Σάρπονγκ (46′ Κάλβο), Αρτσε (71′ Μίλιεβιτς), Μαρτίνεθ, Καπετάνος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (81′ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος, Πατίτο (64′ Πλατέλλας), Αλμέιδα (41′ Βάργκας).