Μπορεί ακόμα ο Οσκαρ Καρντόσο να μην έχει πετύχει το παρθενικό του γκολ, αλλά και μόνο η παρουσία του Παραγουανού στο ερυθρόλευκο ρόστερ έχει κάνει καλό στον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός που χθες μπήκε ως αλλαγή στο 72′, τρία λεπτά αργότερα, λύτρωσε την ομάδα του χαρίζοντας τη νίκη στο Καυτανζόγλειο επί του Ηρακλή (2-1) με υποδειγματικό πλασέ από ασίστ του Μάρτινς.

Ο Γηραιός είχε βάλει δύσκολα στους πρωταθλητές στο πρώτο μέρος, όταν και αποκάλυψε τις αδυναμίες τους στα μετόπισθεν (κυρίως με Κούρο και Σαραμαντά από τη δεξιά πλευρά της ερυθρόλευκης άμυνας). Προηγήθηκε πολύ νωρίς (5′) με σουτ του Περόνε μέσα απο την περιοχή απο εξαιρετική σέντρα του Κούρου, στην οποία η μπάλα πριν φτάσει στον σκόρερ βρήκε και στο χέρι του πεσμένου Μποτία. Ηταν πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε (πλεονέκτημα δεν υπάρχει στο πέναλτι), έστω και αν τελικά στην εξέλιξη της φάσης ο Ηρακλής έφτασε στο γκολ.

Αντίθετα, ορθότατα δόθηκε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Ντομίνγκες (51′) καθώς η μπάλα σε σέντρα του Ελιουνούσι βρήκε στο χέρι του μοιραίου (εκτός των άλλων αποβλήθηκε κιόλας στο 89′ με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον εκ των κορυφαίων των φιλοξενουμένων Μάρτινς).

«Ημασταν περισσότερο κινητικοί στο δεύτερο ημίχρονο και φτάσαμε δίκαια στη νίκη» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού που έκανε κίνηση – ματ με την αλλαγή του Ελιουνούσι (στη θέση του άνευρου Πάρντο) ο οποίος έδωσε άλλο ρυθμό στους πρωταθλητές.

Εξαιρετικός ο Ηρακλής στο πρώτο μέρος προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα και με έναν θαυμάσιο Χουάντερσον (ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τους έσωσε τουλάχιστον σε 2-3 περιπτώσεις) έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο μέρος, απόδειξη και οι αναγκαστικές αλλαγές παικτών (Λάμπρου και Περόνε) που πήγαν στα… πιτς με κράμπες, ενώ ο Λεοζίνιο έσφιξε τα δόντια στο τελευταίο πεντάλεπτο για να μην αφήσει την ομάδα με 10.

«Θεωρώ ότι το πέναλτι δεν ήταν σωστό και δικαιούμασταν κάτι καλύτερο» είπε από την πλευρά του ο τεχνικός του Ηρακλή Νίκος Παπαδόπουλος.

Τα χειρότερα γλίτωσε ο Αλέξανδρος Κούρος, που αποχώρησε με διάσειση από τον αγώνα! Ο νεαρός αμυντικός σε μια κόντρα του με τον Ρέτσο στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από τον αντίπαλό του (άθελά του, πάνω στη φάση) κι έπεσε στο έδαφος. Τελικά συνέχισε να παίζει έχοντας κάποιες ζαλάδες, ενώλλά στο σημείο που αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή ήταν έτοιμος να χάσει τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με προστατευτικό κολάρο για εξετάσεις.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Καραγκούνης, Σαραμαντάς, Ρούσσος, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος, Λάμπρου (67′ Λουκίνας), Περόνε (79′ Μπαρέττας), Λεοζίνιο, Κούρος (61′ Πασάς).

Ολυμπιακός: Καπίνο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Καρντόζο, Ντομίνγκες (72′ Ιντέγιε), Ντε Λα Μπέγια (27’Ρέτσος), Αντρε Μάρτινς, Βιάνα, Φιγκέιρας, Πάρντο (46′ Ελιουνούσι), Σεμπά.