Τα χρόνια που η Μπαρτσελόνα σάρωνε τους τίτλους έχοντας στον πάγκο της τον Πεπ Γκουαρντιόλα, στη Ρεάλ Μαδρίτης αναζητούσαν τον δικό τους «Γκουαρντιόλα» που θα τους έβγαζε από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε αφήσει υπονοούμενα πως θα μπορούσε να γίνει αυτός ο εκλεκτός, αλλά ο πρόεδρος της Βασίλισσας, Φλορεντίνο Πέρεθ, ως απάντηση του χαμογελούσε.

Ο Ζιζού γέλασε τελικά τελευταίος, αφού από χθες μοιράζεται μαζί με τον Γκουαρντιόλα το ιστορικό ρεκόρ των 16 συνεχόμενων νικών στην Πριμέρα Ντιβισιόν, μετά τη νίκη της Ρεάλ επί της Εσπανιόλ με 2-0, που τη διατήρησε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο Πέρεθ παρέδωσε με μισή καρδιά τα ηνία στον Γάλλο, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται βρήκε τη μαγική φόρμουλα της νίκης.

Με πεντάρες «ζεστάθηκαν» Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης την Τετάρτη στο Καμπ Νου.

Αφήνοντας στην άκρη τα πειράματα μετά την ήττα από την Αλαβές, ο Λουίς Ενρίκε παρέταξε την ίδια ομάδα που συνέτριψε με 7-0 τη Σέλτικ, καταδικάζοντας από τα αποδυτήρια τη νεοφώτιστη Λεγανιές σε βαριά ήττα με 5-1.

Το MSN ήταν σε μεγάλα κέφια με τον Μέσι να σημειώνει δύο γκολ και από ένα οι Νεϊμάρ και Σουάρες. Συμμετοχή στο πάρτι είχε και ο Ραφίνια.

«Μετά την ήττα από την Αλαβές έπρεπε να νικήσουμε σήμερα για να πάμε με αυτοπεποίθηση στο ντέρμπι με την Ατλέτικο» σημείωσε ο Λουίς Σουάρες. Και πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρει ποιος από εμάς πέτυχε γκολ, αρκεί να βοήθησε την ομάδα».

Το ίδιο «ζέσταμα» έκανε και η Ατλέτικο Μαδρίτης συντρίβοντας με 5-0 τη Χιχόν. Γκαμεϊρό και Τόρες πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Γκριετσμάν στο 2′.

«Είναι καλό που σκοράραμε όλοι οι επιθετικοί, ακόμα κι εμείς που ήρθαμε από τον πάγκο. Τώρα είναι καλή στιγμή να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα» δήλωσε ο Τόρες που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Στα άλλα παιχνίδια: Μπέτις – Γρανάδα 2-2, Εϊμπαρ – Σεβίλλη 1-1, Λας Πάλμας – Μάλαγα 1-0, Οσασούνα – Θέλτα 0-0, Μπιλμπάο – Βαλένθια 2-1, Βιγιαρεάλ – Σοσιεδάδ 2-1.

Η βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 12, Μπαρτσελόνα και Λας Πάλμας 9.