Οι εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, μετά την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε αυτόν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με τον τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα του υπουργείου στην Αθήνα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον υπουργό την άμεση αποπληρωμή των χρεών προς τον ΟΑΣΘ από την κυβέρνηση και τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας και την εύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, ώστε να αποκατασταθούν οι δημόσιες συγκοινωνίες και μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

“Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι τεράστια και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

“Πρότεινα επίσης στον υπουργό να εξετάσουμε στο επόμενο διάστημα συνολικά το μοντέλο των αστικών συγκοινωνιών (αστικές συγκοινωνίες, θαλάσσια συγκοινωνία, μετρό, ΚΤΕΛ), που μπορεί να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της μητροπολιτικότητας, που ασκεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου όλες οι δημόσιες μεταφορές να βρεθούν κάτω από έναν ενιαίο φορέα. Για το λόγο αυτό τον προσκάλεσα να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη, για να ξεκινήσει η συζήτηση”, πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.