Είναι επίσημο. Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ παίρνουν διαζύγιο. Μπορεί τον περασμένο μήνα το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος να γιόρτασε τη δεύτερη επέτειο του γάμου του με μια σύντομη βόλτα σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα φαίνεται πως έπεσε η αυλαία της σχέσης τους. Αν και στα 12 χρόνια της κοινής τους ζωής, ο σκανδαλοθηρικός Τύπος τούς είχε φέρει πολλές φορές ενώπιον του χωρισμού, αυτή η φορά φαίνεται πως έδωσαν τη χαριστική βολή στον δεσμό τους. Το επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της 41χρονης ηθοποιού αναφερόμενος σε απόφαση που πάρθηκε για το καλό της οικογενείας τους.

Τις νομικές διαδικασίες φέρεται να κίνησε η Τζολί καταθέτοντας στις 15 Σεπτεμβρίου αίτηση διαζυγίου ισχυριζόμενη αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ των δύο συζύγων. Ζητά την κηδεμονία των 6 παιδιών τους ενώ δίνει το δικαίωμα επίσκεψης στον Πιτ. Μάλιστα, δεν ζητάει διατροφή στηριζόμενη στις δικές της οικονομικές δυνάμεις, που δεν είναι καθόλου μικρές. Οπως παρατηρεί το περιοδικό «Forbes», στο διάστημα της σχέσης της με τον 52χρονο σταρ αύξησε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς κατά 215 εκατ. ευρώ.

Η γνωριμία τους έγινε στα γυρίσματα της ταινίας «Mr. and Mrs. Smith» το 2004 όπου έπαιζαν ένα ζευγάρι κατασκόπων. Την περίοδο εκείνη ο Πιτ ήταν παντρεμένος με την Τζένιφερ Ανιστον ενώ η Τζολί είχε ήδη στο ενεργητικό της δύο διαλυμένους γάμους με τους ηθοποιούς Τζόνι Λι Μίλερ και Μπίλι Μπομπ Θόρτον. Αν κι αρχικά διέψευδαν τις φήμες για τον έρωτά τους, τον επισημοποίησαν ένα μήνα μετά το επίσημο διαζύγιο του Πιτ τον Ιανουάριο του 2005. Ανθίζοντας τα συναισθήματά τους άρχισαν να χτίζουν οικογένεια υιοθετώντας τον Απρίλιο του 2005 τον Μάντοξ από την Κένυα, τη Ζαχάρα από την Αιθιοπία το 2006 και τον Παξ από το Βιετνάμ το 2007. Η εικόνα του τέλειου ζευγαριού ολοκληρώθηκε με τη γέννηση των βιολογικών τους τέκνων, της Σιλόχ τον Μάιο 2006 και των διδύμων Βίβιαν και Κνοξ τον Ιούλιο 2008. Ηταν αυτά άλλωστε που τους πίεσαν να προχωρήσουν τη σχέση τους ανακοινώνοντας τον αρραβώνα τους το 2012.

Δυο χρόνια αργότερα ήρθε και ο γάμος σε στενό κύκλο, σ’ ένα εκκλησάκι στο Κτήμα Μιραβάλ στη Νότια Γαλλία. Αντί για μήνα του μέλιτος, όμως, η Τζολί μπήκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μαστεκτομή κι αργότερα σε ολική υστερεκτομή για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του καρκίνου που φέρει στα γονίδιά της. Ξεπερνώντας τα προβλήματα παρέα, όπως τουλάχιστον συνήθιζαν να λένε την περίοδο εκείνη στις συνεντεύξεις τους, προγραμμάτισαν και τη νέα τους κοινή εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη, την ταινία «Δίπλα στη θάλασσα» (προβλήθηκε στη χώρα μας τον περασμένο Δεκέμβριο). Μόνο που σε αντίθεση με την πρώτη τους δουλειά που ήταν εμπορική επιτυχία, αυτή τη φορά το εγχείρημά τους πάτωσε, με μόλις 2,9 εκατ. ευρώ εισπράξεις.

Ακόμα και το θέμα της ταινίας για ένα ζευγάρι λίγο πριν τον χωρισμό δεν έπεισε το κοινό. Ερέθισε όμως το ενδιαφέρον του Τύπου που σχολίαζε πως το θέμα είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό, αναγκάζοντας τους Μπραντζελίνα να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα. «Ο Μπραντ κι εγώ έχουμε καβγάδες και προβλήματα όπως κάθε άλλο ζευγάρι. Εχουμε μέρες που τρελαίνουμε ο ένας τον άλλον και θέλουμε τον χώρο μας, αλλά τα προβλήματα στην ταινία δεν αφορούν ειδικά τα δικά μας», είχε πει χαρακτηριστικά η Τζολί μιλώντας στον «Telegraph». Οπως αποδείχθηκε, έλεγε μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Γιατί όπως γεννήθηκε στην οθόνη ο έρωτάς τους εκεί έμελλε και να σβήσει.